Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Україна скасувала самоізоляцію для мешканців окупованих територій. Але є умова

Дата: 26.10.2021 14:26
Кількість переглядів: 1223

Фото без описуКабінет міністрів України скасував вимогу щодо самоізоляції для мешканців окупованих територій, які прибувають до підконтрольних районів. Але вони повинні мати при собі запрошення на вакцинацію від COVID. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Повідомляється, що правила в'їзду для невакцинованих мешканців окупованих територій змінено з 25 жовтня. Вони не підлягають самоізоляції (обсервації) при в'їзді з Росії, якщо вони мають запрошення на вакцинацію з українським ідентифікатором.

Записатися на вакцинацію та отримати необхідне запрошення можна в одному із центрів вакцинації та пунктів, розташованих на території Донецької, Луганської та Херсонської областей у територіальній близькості до КПВВ. Перелік цих пунктів та центрів – за посиланням https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i0MsKPp24-g9LHcjf-vfmRW_UAigsf-Jquj1oNaM1Bo/edit#gid=0

Запис відбувається за номером контакт-центру Міністерства охорони здоров'я з питань протидії COVID-19: +38 0800 60 20 19 або за допомогою чату на сайті МОЗ.

Крім того, змінився і додаток «Вдома», він більше не відстежуватиме геолокацію, а через 72 години буде деактивовано. Під час реєстрації потрібно вказати особисті дані, номер телефону та місце самоізоляції. Протягом 72 годин у додатку повинен з'явитися результат тесту ПЛР або тесту на антиген.

Якщо людина не здала тест, то додаток деактивується, а інформація передається до правоохоронних органів.

 

Джерело: https://slavdelo.dn.ua/2021/10/26/ukraina-otmenila-samoizolyatsiyu-dlya-zhitelej-okkupirovannyh-territorij-no-est-uslovie/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=kabinet-ministrov-ukrainy-otmenil-trebovan&utm_content=11368634&fbclid=IwAR3aGJY2A5b9AzHK0r2xvLHp-7kb3aozavbJeVLucVA3HXPeWXP4pZiav8E


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора