Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Підхід - комплексний, з урахуванням мотивації медпрацівників

Дата: 24.11.2021 15:58
Кількість переглядів: 1096

Фото без описуДо організації й проведення вакцинації проти COVID-19 у Миколаївській міській територіальній громаді підходять комплексно, з урахуванням мотивації медпрацівників.

Докладніше про це розповідає Миколаївський міський голова Олександр Гадяцький

— У Миколаївській територіальній громаді вакцинування проти коронавірусу проводиться медичними працівниками, які мають відповідну підготовку для щеплення векторними та інактивованими вакцинами проти COVID-19, та пройшли підготовку для проведення щеплень РНК-вакцинами. Із 17553 осіб, що підлягають імунізації, у громаді станом на минулий тиждень провакциновано першою дозою 1056 осіб, а обидва щеплення здійснили 2985 осіб.

Вакцинацію проводять у стаціонарних пунктах щеплення, розташованих у лікарських амбулаторіях міста Миколаївка, смт Райгородок, села Рай-Олександрівка. Окрім цього, мобільні бригади здійснюють щеплення в медичних пунктах ЗОШ № 1, ДНЗ № 1, будинку культури Миколаївки, ФАПах сіл Малинівка та Карпівка, селищі Донецьке та в фельдшерському пункті Слов’янської ТЕС.

У разі надходження відповідної заявки мобільна бригада здійснює щеплення в будь-якому закладі Миколаївської громади за наявності необхідних умов. Сімейні лікарі й медичні сестри постійно роз’яснюють населенню необхідність вакцинуватися. Як результат — проти COVID-19 щеплено 468 працівників освіти (98,5%), із яких повністю вакциновані 448 осіб (94,3%), а першою дозою — 21 особа (4,14%). Серед працівників органів влади вакциновано 95 осіб (74,8%), з яких повністю щеплено 70 осіб (55,1%), а першою дозою — 25 осіб (19,7%).

Щодо ситуації із захворюваністю на COVID-19, то у громаді зареєстровано 2084 особи, які захворіли на коронавірус. 1561 особа одужала, продовжують хворіти 506 осіб. Лікування хворих на коронавірус легкої та середньої тяжкості здійснюється в амбулаторних умовах, тобто в умовах стаціонару вдома. Тяжкохворі, які потребують кисневої терапії, лікуються в терапевтичному та інфекційному відділеннях КНП «Слов’янська ЦРЛ».

Проблема забезпеченості медичними кадрами не оминула Миколаївську ТГ. У громаді бракує трьох сімейних лікарів, посади яких є вакантними. У КНП «Слов’янська ЦРЛ» є чотири вакансії медичних сестер. Питання мотивації медичних працівників вирішується шляхом доплати за роботу з ковід-пацієнтами. У липні 2021 року сімейним лікарям із місцевого бюджету було виплачено майже 500 тис. грн на оздоровлення. Аби підвищити вмотивованість медпрацівників, виконавчий комітет Миколаївської міськради цього року оголосив місцевий конкурс «Лідер вакцинації» з виплатою грошових призів переможцям.

#https://nikolaevka24.com/podhod-kompleksnyj-s-uchetom.../


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора