Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

В СК «Енергетик» пройшов Всеукраїнський турнір по бадмінтону

Дата: 29.11.2021 15:07
Кількість переглядів: 1132

Трошки з історії:

Бадмінтон — одна з найдавніших ігор на Землі. Існує безліч версій її походження. Деякі факти свідчать про те, що сучасний бадмінтон розвився з давньої гри в волан. Два-три тисячоліття тому в волан грали дорослі й діти Стародавньої Греції, Китаю, Японії, Індії та  країн Африки. В одному з стародавніх манускриптів повідомляється, що в 1122 році до нашої ери в Китаї за часів правління династії Чу грали в м’яч із пір’ям. Гра називалася «ді-дзяу-ци». В Японії була поширена гра під назвою «ойбане» (в перекладі «літаюче перо»). Вона полягала в перекиданні дерев’яними ракетками «волану», зробленого з декількох пір’їн і кісточки висушеної вишні

В Україні роком народження бадмінтону можна вважати 1960 рік, коли пройшов перший матч між командами міст Львова та Москви.

1992 року була заснована Федерація бадмінтону незалежної України. Сьогодні Україна є членом Всесвітньої федерації бадмінтону та Європейської конфедерації бадмінтону. Мета роботи Федерації розвиток та популяризація бадмінтону в Україні та за її межами. Щороку проводяться командні та особисті Чемпіонати України, спортсмени під жовто-блакитним прапором беруть участь у численних міжнародних турнірах та Чемпіонатах. Українські спортсмени входять до сотні найкращих спортсменів світу та п’ять разів брали участь у Олімпійських Іграх.

Нещодавно в СК «Енергетик» із величезним фурором пройшов Всеукраїнский турнір по бадмінтону 1st YONEX ENERGETIC CUP 2021. Турнір зібрав в єдину спільноту молодь до 13 років із 5 обастей: Херсонської, Миколаївської, Харьківської, Донецької та Дніпропетровської.

Почнемо розповідь неординарно-з групи вболівальників. Команди грали впевнено, дружньо та професійно, підтримуючи командний дух.У фіналі турніру  була сильна боротьба. Учасники всі молодці, вперто йшли до перемоги. Не відставала від них і група підтримки, яка  в кожної з команд була на найвищому рівні.В повітрі літав такий неймовірний заряд енергії, драйву, що кожний із присутніх заряджався цією енергією, бо таке воно солодке слово-Перемога й дісталась вона найсильнішим! На третій день турнірних змагань відбулося урочисте нагородження переможців у одиночній категорії, парній грі та міксті.
Результатами 1st YONEX ENERGETIC CUP2021 Миколаївки стали такими:

Одиночна категорія.Хлопці:

Джус Іван

Мальнев Денис

Антамонов Лев

Алімов Арсеній

Одиночна категорія.

Дівчата:

Александрова Марія

Добрянська Єлизавета

Рубан Анастасія

Ковальчук Дар'я

Чоловічі пари:

Мальнев Денис/Мізін Матвій

Джус Іван/Антамонов Лев

Алімов Арсеній/Мозговой Матвій

Лапенко Єгор/Чуркін Єгор

Жіночі пари

Александрова Марія/Ковальчук Дар'я

Добрянская Єлизавета/Шубіна Ганна

Юрченко Валерія/Рубан Анастасія

Риштовська Агата/Попережай Варвара

Змішані пари

АнтамоновЛев/Добрянська Єлизавета

Джус Іван/Александрова Марія

Мальнев Денис/Рубан Анастасія

Мізін Матвій/Риштовська Агата

Яка була поставлена ціль в організації цього заходу-спитали ми в Михайла Стерина, представника Федерації бадмінтону Донецької області, яка є одним із спонсорів турніру.До речі, спонсорами заходу є ООО Славдорстрой , компанія Yonex , Харьківський Бадмінтонний Спортивний Клуб за сприянням СО ПАТ «Донбасенерго» «Енергосоцінвест». Ініціативу підхопили спорткомплекс «Енергетик», кафе «Зоря», яке гостинно відкрило свої двері для гостей і, дякуючи якому, вони  мали змогу комфортабельно відпочивати всі дні, поки йшли змагання.
 Мабуть, головним на ,що ставлять  ці люди в своїй роботі є -пропаганда здорового способу життя, створення дружніх відносин між командами з різних областей України та визначення найкращих спортсменів серед юніорів!  А ще є така мрія в організаторів турніру-проводити на базі СК»Енергетик» турніри широких масштабів! А що, ми зможемо при таких спонсорах і таких неперевершених учасниках!

Усі учасники турніру отримали пам’ятні подарунки від ГО «ФБ Донецької області», а переможці та призери особистих змагань отримали грамоти, медалі та призи. Все це дуже гарно, але самою великою нагородою для всіх, хто організував це свято ,стали  веселі обличчя дівчаток і хлопчаків для яких спорт став нормою життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора