Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2021 09:50
Кількість переглядів: 1141

Фото без описуЩорічно 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який вперше був проголошений ВООЗ у 1988 році, а з 1996 року проводиться ЮНЕЙДС. Цей День встановлений з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день пам’яті жертв цього захворювання.

Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми в боротьбі зі страшною недугою.

Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується й не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД.

Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою. Соціальні контакти з ВІЛ-позитивними й сьогодні супроводжуються міфами та безпідставними страхами інфікування. Допоки не існує вакцини чи можливості лікування, основними завданнями профілактичної роботи залишаються: розповсюдження інформації; захист себе та інших; розвиток поведінкових навичок. Послуги з супроводу та профілактики ВІЛ – це, насамперед, робота з населенням, що знаходяться в групах ризику інфікування вірусом імунодефіциту. Ці послуги включають проведення тестування, програму обміну шприців та голок, консультації для людей, які дізналися, що мають ВІЛ-інфекцію та психологічну підтримку. Усі витратні матеріали (швидкі тести, презервативи, шприці тощо) для надання цих послуг є в наявності – їх закупили міжнародні партнери.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підняття поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, звільнення від наркотичної та алкогольної залежності.

 

Бережіть себе та своє здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора