Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

У Слов’янську та Званівці відкрито спеціалізовані служби первинного соціально – психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі

Дата: 13.01.2022 08:59
Кількість переглядів: 1165

Фото без описуСпеціалізовані служби первинного соціально – психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, відкрилися у Слов’янську та Званівці.

Участь у відкритті взяла заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

Створення служб у Слов’янську та Званівці стало можливим завдяки отриманню субвенції з державного бюджету місцевому та виділенню коштів з місцевого бюджету. Завдяки спільним зусиллям було проведено поточний ремонт приміщень, закуплено необхідне обладнання, меблі та інвентар.

Основними завданнями консультативної служби є надання разових консультацій постраждалим особам та їх законним представникам щодо прав, заходів, соціальних послуг, якими постраждала особа може скористатися; надання первинної психологічної допомоги; сприяння ефективному розв’язанню проблем самою постраждалою особою; направлення постраждалої особи у разі потреби до відповідних суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству та насильству за ознакою статі; інформування постраждалих осіб.

Для сільської громади, створення служби первинного соціально-психологічного консультування постраждалих від насильства осіб є суттєвим досягненням. Званівська територіальна громада - одна з 9 громад Донецької області, які взяли участь у конкурсі на отримання коштів субвенції з державного бюджету та перемогли.

«Ви будете прикладом для інших сільських громад, що кожен має можливість створювати комфортні умови для жителів, головне, щоб було бажання. Для нас це є одним з пріоритетів діяльності, і ми шукаємо різні можливі фінансові джерела для створення таких служб», - наголосила Юлія Костюніна.

Також вона зазначила, що відкриття служби первинного консультування є складовою захисту та підтримки потерпілих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Цей захід демонструє, що спільні дії держави, регіональної та місцевої влади можуть будувати систему рівного доступу до важливих соціальних сервісів для населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора