Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Зеленський відповів на петицію щодо військового обліку жінок та назвав три ключові завдання

Дата: 18.01.2022 13:37
Кількість переглядів: 1126

Фото без описуПрезидент Володимир Зеленський відреагував на петицію про військовий облік жінок в Україні та поставив завдання Міністерству оборони відкоригувати низку моментів у відповідному питанні. Зокрема, глава держави доручив переглянути перелік професій, згідно з яким жінок беруть на військовий облік.

Наголошується, що електронну петицію №22/130110-еп розмістили на сайті президента 23 грудня і менш ніж за місяць вона набрала підтримки понад 37 тисяч громадян. Про це повідомляє пресслужба президента України.

Зеленський наголосив, що, згідно з Конституцією України, захист суверенітету та територіальної цілісності держави є справою всього українського народу. Глава держави наголосив, що українці рівні перед законом і не може бути привілеїв чи обмежень за статевою ознакою.

 

Водночас зазначається, що невдала реалізація ідеї, а саме необґрунтований перелік професій та відсутність чіткої процедури постановки жінок на військовий облік, викликало суспільний резонанс.

Президент звернувся до міністра оборони Олексія Резнікова з проханням опрацювати поставлене в петиції питання, приділивши увагу трьом питанням. Зокрема, скоротити перелік спеціальностей та професій, за яким жінки беруться на облік військовозобов'язаних; впровадити цифрові технології у процедуру постановки на військовий облік, а також урегулювати питання порядку проходження медичного огляду під час постановки на військовий облік жінок.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL:

  • Міністерство оборони України оголосило про обов'язкову постановку на військовий облік жінок понад 100 професій із 35 напрямків. Це стосується громадянок віком від 18 до 60 років.

  • Стати на облік потрібно до кінця 2022 року. При цьому конкретної процедури ще не розробили. У разі прийняття на роботу в жінок мають перевіряти наявність відповідних документів.

  • Комісаріати ставитимуть українок на облік за двох умов: посада чи спеціальність є у списку; жінка придатна до проходження військової служби за станом здоров'я та віком.

  • Стан здоров'я визначить військово-лікарська комісія. А з повним списком професій та спеціальностей можна ознайомитись за посиланням.

  • Згодом стало відомо, що список військовозобов'язаних спеціальностей для жінок в Україні переглянуть "у бік скорочення".

 

https://news.obozrevatel.com/ukr/society/zelenskij-vidpoviv-na-petitsiyu-po-vijskovomu-obliku-zhinok-ta-nazvav-tri-klyuchovi-zavdannya.htm


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора