Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Поради від YASNO: які розетки допомагають зменшити енерговитрати

Дата: 21.01.2022 13:03
Кількість переглядів: 1155

Чи ви колись помічали, що техніка продовжує споживати електроенергію навіть після вимкнення? Це відбувається тому, що натискання кнопки OFF на пульті не знеструмлює, а переводить прилад із активного режиму в стан очікування. Уникнути зайвих енерговитрат жителям Донеччини допоможуть спеціальні пристрої – програмовані розумні розетки. Про їх типи й особливості використання розповідає постачальник електроенергії, газу та рішень з енергоефективності YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги»).

«Сучасні технології допомагають підвищити комфорт проживання й одночасно – оптимізувати енерговитрати. Програмовані розетки стали невід’ємними складовими «розумного» дому, який допомагає господарям ефективніше споживати енергоресурси та економити сімейний бюджет», – зазначив директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

Що таке розумні розетки?

Це спеціальні пристрої, з якими єднається побутова техніка для автоматичного увімкнення/вимкнення в потрібний час. Найбільшу користь розумні розетки приносять власникам двозонних лічильників, адже програмуються на вмикання енергоємних приладів у години дії економного «нічного» тарифу на електроенергію з 23:00 до 7:00.

Які бувають розумні розетки?

Розумні розетки бувають накладними, які з’єднують настінну розетку та побутовий прилад, і вмонтованими в стіну. Різні типи розеток підтримують певні способи управління:

• вручну – налаштування встановлюються за допомогою таймерів на самих розетках;

• дистанційно – розетки налаштовуються через спеціальні мобільні додатки або з пультів управління.

Замовляючи набір для економії від YASNO, можна обрати одну з трьох розеток: із механічним добовим таймером, із цифровим тижневим таймером або з можливістю управління через WiFi з мобільного телефону чи планшету.

Що окрім економії можуть запропонувати розумні розетки?

Звісно, основне завдання розумної розетки – запобігти перевитратам електроенергії. Та цей маленький пристрій пропонує безліч інших корисних рішень в залежності від під’єднаних приладів. Наприклад:

1. Заощадження часу на побутові справи. Під’єднайте до запрограмованої на ранкове увімкнення розумної розетки вже включені електрочайник і тостер – свіжий сніданок буде готовий в момент пробудження. А якщо запрограмувати її на увімкнення бойлеру, то матимете вдосталь гарячої води якраз до повернення з роботи без потреби додатково чекати на нагрів.

2. Спрощення догляду за домашніми улюбленцями. Під’єднавши до розумної розетки джерело світла, можна легко налаштувати правильний світловий день для мешканців акваріуму та кімнатних рослин. А увімкнені в розетку годівниця чи система зрошення дозволять в автоматичному режимі годувати рибок або поливати квіти на підвіконні.

3. Забезпечення надійного захисту гаджетів. Коли перед сном раптово «сів» телефон, краще не ставити його на зарядку на всю ніч – можна зіпсувати акумулятор. Прокинутись за будильником на смартфоні й не пошкодити гаджет допоможе розумна розетка. Просто під’єднайте до неї зарядний пристрій і запрограмуйте потрібний час вимкнення.

Довідка:

YASNO – бренд, під яким працює група компаній із постачання електроенергії, газу, рішень з енергоефективності та для електромобілів, що надають послуги для 3,5 млн українських сімей та юридичних клієнтів у Києві, Дніпропетровській, Донецькій та інших областях України. Три компанії бренда YASNO тричі очолили рейтинг постачальників електроенергії, складений аналітичним центром DiXi Group в рамках проєкту USAID. YASNO прагне забезпечити клієнтам сервіс європейського рівня та розвиває онлайн-обслуговування. Для зменшення витрат клієнтів на енергію YASNO пропонує енергоефективні набори, розумне освітлення, сонячні дахи, системи зберігання енергії, послуги енергоаудиту, енергосервісу та енергоменеджменту. Електроавтомобілісти можуть замовити в YASNO зарядні станції для встановлення вдома або в офісі та отримувати додатковий дохід.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора