Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Як у Миколаївці привчають школярів до здорового способу життя

Дата: 04.02.2022 10:18
Кількість переглядів: 1017

Фото без описуБагатофункціональний вуличний спортивний майданчик розташували поблизу школи №2. Нині долучають до занять не лише дітей, а й дорослих. «Наша громада долучається до державної програми «Здорова Україна». Вона полягає в забезпеченні мешканців базовим «набором» для міцного здоров’я, щоб із дитинства залучати українців до занять спортом. Не тоді, коли можна купити абонемент у спортзал, а щоб була змога займатись  поряд із домом. І це дуже зручно. Це буде дієва підтримка й зміцнення імунітету в громаді!», – розповідає менеджерка проєкту “Спортивна локація “Козацький стан” Вікторія Прийменко

. Перед тим, як розробляти проєкт, провели опитування серед мешканців. Майже 67% опитаних висловилися за необхідність вуличних тренажерів. Як у Миколаївці привчають школярів до здорового способу життя - “Зі зростом популярності спортивних вуличних тренажерів все частіше можна побачити, як в парках встановлюють спортивні комплекси. Це робить спорт більш доступним і дозволяє долучати до нього все більшу кількість не тільки молодих, а й людей похилого віку. Фізична культура є частиною культурного життя суспільства, що сприяє збереженню і зміцненню здоров’я, розвитку основних фізичних якостей та рухових здібностей, підвищує рівень фізичної підготовленості дітей та дорослих громади, організації змістовного дозвілля”, – каже директорка школи Лілія Куліш.

Активно використовують майданчик мешканці різного віку. «Цей невеликий, але багатофункціональний майданчик – один із найбільш інноваційних для всіх категорій громадян, в тому числі, з порушеннями психофізичного розвитку. Ця спортивна локація охоплює всі верстви населення: на ній займаються діти, підлітки, молодь, люди похилого віку, люди з інвалідністю”, – зазначає вчителька фізичної культури Ольга Мінаєва.

Як у Миколаївці привчають школярів до здорового способу життя - В подальшому тут також хочуть створити локацію для допризовної підготовки юнацтва. Найбільшою ж популярністю користуються тренажери серед малечі. “Ми в захваті, нам дуже подобається!Ви бачили, там навіть канат є! А на перервах навіть черга стоїть бажаючих”, – ділиться враженнями другокласниця Софія Федченко.

Встановлювали обладнання з допомогою батьків та вчителів. Коштувало облаштування такого майданчика 50 тис. грн.

Матеріал опублікований в рамках проєкту “Покращення контенту локальних медіа через розвиток комунікацій та медіаграмотності у громадах” за підтримки Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

: https://acmc.ua/yak-u-mykolayivczi-pryvchayut-shkolyariv-do-zdorovogo-sposobu-zhyttya/?fbclid=IwAR0eohpXGSVI3gmCW1tFniL37n2Sjj_nGDYsHs2i3C8leu5LuFHyVuIj4fQ © АКМЦ © АКМЦ

Антикризовий медіа-центр / Новини /


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора