Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Стабільна та якісна робота транспорту в галузі пасажирських перевезень є невід’ємною умовою нормального функціонування соціальної сфери в громаді

Дата: 11.02.2022 23:32
Кількість переглядів: 880

Фото без описуВ наш час стабільна та якісна робота транспорту є невід’ємною умовою нормального функціонування  соціальної сфери в громаді. Особливо це стосується галузі пасажирських перевезеньде головним завданням вважається приведення обсягів перевезень відповідно до потреб населення, надання надійних і якісних послуг. Тому ситуація, яка склалася в Миколаївській громаді щодо перевезень потребувала уваги.За особистим дорученням Миколаївського міського голови Олександра Гадяцького та під головуванням заступника міського голови з питань комунальної власності, фінансів, інвестицій та концессії Анатолія Ченцова, відбулося засідання комісії щодо роботи пасажирського транспорту,який обслуговує Миколаївську міську територіальну громаду.

На розгляд запрошених, а саме: спеціалістів Донецької обласної громадської організації « Укравтозахист»,інспектора відділення безпеки дорожнього руху Батальону патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов’янськ, депутатів Миколаївської міської ради,керівників профільних служб, старост старостинських округів громади та голови ветеранської організації, було винесене вкрай невідкладне та особливо гостре питання сьогодення щодо перевезення мешканців громади пасажирським транспортом загального користування. Відтак, міський голова Олександр Гадяцький стурбований тривалою відсутністю регулярних пасажирських перевезень мешканців Малинівського старостинського округу, ( маршрут: м. Слов’янськ – села : Малинівка, Оріхуватка, Тихонівка, Васютинське, Никонорівка), Райгородоцький старостинський округ ( відсутність пасажирських перевезень в вихідні дні в с. Карпівка), Рай – Олксандрівський старостинський округ (відсутність пасажирських перевезень м. Слов’янськ - с. Стародубівка, с. Пискунівка). Так, згідно неодноразових чисельних звернень громадян, мешканців нашої громади, проведено аналіз ситуації, яка склалася щодо перевезення громадян. Безпосередньо, перевізник, який обслуговує на теперішній час, маршрут м. Слов’янськ – м. Миколаївка – м. Слов’янськ, не надав до Миколаївської міської ради офіційну інформацію, щодо визначення його підприємства ( організації), перевізником на вказаному маршруті. Тобто, перевізник працює без дотримання ним Правил користування пасажирським транспортом Миколаївської міської ради та без додержання ним узгодженого графіку руху та інших обов’язкових вимог. У зв’язку з чим, членами комісії було здійснено рейдовий об'їзд по всім віддаленим насленим пунктам громади, проведені сходи з населенням і ці зустрічі показали, що мешканці дуже обурені ситуацією, яка склалася. У них виникло враження, що вони забуті всіма ланками влади. Поліпшення транспортного обслуговування мешканців Миколаївської територіальної громади – це не лише вимога конституційних прав людини на пересування та задоволення своєї потреби щодо роботи, необхідності одержання медичної допомоги, відвідування закладів соціального й культурного призначення, потреба соціального захисту, підвищення рівня безпеки пасажирських перевезень автомобільним транспортом на території громади, але й важливий аспект розвитку внутрішнього ринку товарів та послуг. Кожен мешканець громади має право задовольнити свої потреби, скориставшись поїздкою на автобусі до міста і назад.. Тому Миколаївська міська рада , планує самостійно, в межах діючого законодавства, організувати пасажирські перевезення , а саме, налагодити проведення конкурсу в новому форматі, захищаючи інтереси своїх громадян.

До речі, проїхавши населеними пунктами нашої громади, визначили, що дороги в зимовий період розчищені та оброблені протиожеледними матеріалами, що неодноразово підкреслювали в своїх промовах і мешканці громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора