Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання: українці піднімуть прапор і заспівають гімн

Дата: 15.02.2022 09:50
Кількість переглядів: 786

Фото без описуПрезидент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання. Цього дня Державний Прапор України піднімуть на будинках і спорудах в усіх населених пунктах країни.

А о 10:00 українці мають виконати гімн. Від повідний указ №53/2022 було оприлюднено на сайті Офісу президента.

Українським закордонним дипломатичним установам доручили провести іміджеві заходи в державах перебування. Вони мають бути спрямовані на єднання та підтримку України.

Державні органи, відповідно до указу Зеленського, 16 лютого мають функціонувати належно: посадові особи повинні бути на роботі та виконувати свої обов'язки. У разі виявлення порушень будуть застосовані відповідні санкції.

Крім того, Зеленський доручив Кабміну затвердити за один день план заходів для того, щоб із 1 березня цього року підвищити грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ на 30%, а для прикордонників та нацгвардійців довести це підвищення до 20%.

Президент також наказав прискорити створення системи територіальної оборони та "забезпечити заходи із підготовки громадян до національного спротиву".

На додаток до всього в Україні мають створити єдину інформаційну платформу "UАразом". Вона щодня забезпечуватиме населення інформацією про реальний стан ситуації з безпекою та заходи, що вживаються для зміцнення обороноздатності держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора