Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-я річниця виведення військ із Афганістану

Дата: 15.02.2022 14:01
Кількість переглядів: 955

Фото без описуФото без описуАфганістан... Це слово, як постріл із-за рогу, чорним тавром впеклося в нашу мову. Для тисяч українських родин воно назавжди стало грізним знаменням біди, символом невгамовних душевних мук і невтішного горя.

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-я річниця виведення військ із Афганістану.

Відзначення цієї дати свідчить про глибоку повагу українського суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки виконувати нелегкий інтернаціональний обов’язок в «гарячих точках». Кожного року історія все далі  віддаляє нас від вогняних років  афганської війни, війни, яка тривала десять років і принесла смерть тисячам українських родин. Пам’ятаємо наших земляків та віддаємо шану їхній вірності військовому обов’язку. Разом з ними в цей день ми вшановуємо всіх учасників бойових дій на території інших держав. Це справжні воїни, які несли службу в гарячих точках планети. Ризикуючи власним життям, вони виконували важливу місію – забезпечували мир та свободу, захищали тих, хто потребує допомоги.

Сьогодні Миколаївський міський голова Олександр Гадяцький, керівний склад Миколаївської міської ради, структурні підрозділи  виконкому Миколаївської міської ради, члени ГО Воїнів-інтернаціоналістів м. Миколаївка, члени громадської організації ветеранів війни, мешканці м.Миколаївка зібралися біля Пам’ятного знаку загиблим воїнам-афганцям  для покладання квітів та вшанування пам’яті хвилиною  мовчання з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.Гарні слова промовив міський голова Олександр Гадяцький:

 Шановні ветерани війни в Афганістані, члени сімей воїнів-афганців! Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

Величезне спасибі вам, наші дорогі, за те, що ваша відвага, хоробрість і мужність стали чиєюсь надією й порятунком! Бажаю вам сталевого здоров’я, душевного спокою й рівноваги, моральної стійкості. Нехай за ваші добрі та чуйні серця життя нагородить вас любов’ю й турботою рідних і близьких, яскравими моментами та радісними зустрічами.

Схиляємо голови на знак шани та глибокої вдячності за подвиг та витримку!

Честь і слава вам, шановні ветерани Афганістану! Низький уклін батькам та матерям, які виховали Героїв!» До присутніх звернувся голова ГО Воїнів-інтернаціоналістів м. Миколаївка Іван Салій, який привітав всіх, хто  повернулися. Ми пишаємося вами,а всіх полеглих пам’ятаємо й шануємо. Нехай така війна більше ніколи не повториться, хай в пам’яті залишаться тільки моменти, які підтверджують надійне плече, силу й міць, мужність і витримку.

Багато хто з воїнів-інтернаціоналістів продовжує виконувати свій військовий обов’язок і сьогодні – відстоюючи суверенітет нашої держави на сході.

Квіти, які сьогодні поклали вшановуючи пам'ять тих, хто більше ніколи не повернеться додому ,стали символом  гідного  вшанування солдатів, які залишили в Афганістані своє життя. Бажаємо чистого мирного неба над головою, спокою, здоров’я, стабільності в майбутньому, впевненості й щастя в сьогоденні.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора