Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

5 років кінологічному центру поліції Донеччини: службові собаки допомогли розкрити понад 1700 злочинів 

Дата: 23.02.2022 09:58
Кількість переглядів: 899

Кінологічний центр Головного управління Національної поліції в Донецькій області було створено 22 лютого 2017 року в Маріуполі. Зараз відкрито територіальні підрозділи в Слов’янську, Волновасі та Бахмуті, завдяки чому кінологи забезпечують безпеку по всій області. 

 

Сьогодні в кінологічному центрі несе службу 41 службовий собака, які працюють за різними напрямами: пошук людини за її запаховим слідом, пошук наркотиків і прекурсорів, пошук зброї та вибухівки, пошук трупів. Вони віддано допомагають забезпечувати безпеку та спокій на Донеччині.

Для комфорту чотирилапих поліцейських створені всі умови: просторі вольєри, харчування сухими кормами преміум-класу, дресирувальник майданчик, сучасний веткабінет з апаратом УЗД та операційною.

Кінологічна служба – незамінний помічник в роботі кримінальної поліції. За п’ять років кінологічні розрахунки допомогли розкрити 1726 злочинів. З незаконного обігу вилучено 109 одиниць вогнепальної зброї та 58 556 боєприпасів до неї, майже 20 кг вибухових речовин, а також близько 60 кг наркотиків.

Професійний колектив на чолі з начальником кінологічного центру Леонідом Котовим не зупиняється на досягнутому та продовжує розвивати підрозділ за підтримкою місцевої влади та інших партнерів. За плечима поліцейських – участь в міжнародних змаганнях і визнання європейських колег.

Серед кінологів багато спортсменів, які займаються кросфітом, самбо, веслуванням. Дві команди, чоловіча та жіноча, є золотими й срібними призерами обласних і національних змагань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора