Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

В громаді надається безоплатна психологічна допомога

Дата: 14.03.2024 10:34
Кількість переглядів: 112

Фото без описуМиколаївська міська військова адміністрація інформує,

 

про Порядок та умови надання безоплатної психологічної допомоги особам, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членам таких осіб, постраждалим учасникам Революції Гідності та членам загиблих (померлих) ветеранів війни і членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантіїї соціального захисту». Зазначеним порядком визначено механізм формування, ведення Реєстру суб'єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей (далі Реєстр), включення суб'єктів надання послуг із психологічної допомоги до Реєстру, доступу та надання інформації з Реєстру. Мінветеранів розроблена та впроваджується трирівнева система надання психологічної допомоги ветеранам війни та членам їх сімей.

На першому рівні соціально- психологічну підтримку та соціальні послуги, такі як соціальний супровід та адаптацію, які надають соціальні працівники, помічники ветерана та інші особи, які пройшли відповідну підготовку.

На другому рівні психологічна допомога, яку можуть надавати психологи, які відповідають визначеним вимогам до фахівця.

Третій рівень включає комплексну медико- психологічну допомогу, яку забезпечують ліцензовані установи, в яких створено відповідні мультидисциплінарні команди. Психологічна допомога другого і третього рівня надається суб'єктами надання послуг та фахівцями із надання послуг, інформація про яких включена до Реєстру. Мінветеранів у межах відповідних бюджетних асигнувань укладає із суб'єктами надання послуг, включеними до Реєстру, договори про відшкодування вартості послуг із урахуванням рівнів надання психологічної допомоги відповідно до Порядку та умов. Суб'єктом надання послуг другого рівня може бути юридична особа незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, фізична особа підприємець, які надають психологічну допомогу та з якими перебувають у трудових відносинах фахівці, або фізична особа підприємець, яка відповідає вимогам до фахівця. Суб'єктом надання послуг третього рівня можуть бути юридичні особи незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, фізичні особи підприємці, які надають комплексну медико- психологічну допомогу та:

1) провадять діяльність на підставі ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики;

2) мають структурний підрозділ (центр психологічної реабілітації та/або травматерапії, або відділення медико-психологічної реабілітації тощо), укомплектований працівниками, що виконують роботу на підставі трудового договору (контракту) або за цивільно-правовими договорами, який забезпечує проведення мультидисциплінарною командою стаціонарної та/або амбулаторної, та/або дистанційної психологічної допомоги;

3) мають щонайменше один кабінет для прийому отримувачів послуг членами мультидисциплінарної команди та обладнане робоче місце у разі дистанційного надання послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора