Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Оновлено правила маркування тютюнових виробів!

Дата: 26.03.2024 19:50
Кількість переглядів: 107

Фото без описуУвага!!! Оновлено правила маркування тютюнових виробів!

 

З 11 січня 2024 року на упаковках сигарет в Україні представлено правдиву інформацію про цей смертельний продукт.

 

Сигаретна упаковка – важливий канал комунікації зі споживачами тютюну. Через привабливий дизайн виробники намагаються залучити до вживання тютюну і нікотину молодь та підлітків, які найбільше піддаються подібним маркетинговим маніпуляціям. Водночас тютюнова упаковка є важливим джерелом інформування й про наслідки куріння: 93% теперішніх курців помічають медичні попередження на пачках сигарет, а 54% курців задумувались через них про припинення куріння. 

 

Відтепер на упаковках із сигаретами наносяться оновлені медичні попередження: на 65% площі найбільшої сторони пачки розміщено зображення хвороб, спричинених курінням, і текст, який застерігає про шкоду та наслідки куріння. Для людей, які прагнуть позбутися залежності, на пачці розміщено QR-код — посилання на безоплатний сервіс Центру громадського здоров’я щодо надання допомоги з відмови від куріння «Я кидаю курити» stopsmoking.org.ua.

 

Матеріали розроблені ГО «Життя». 

Більш детально із інформацією можна ознайомитись за посиланням: https://center-life.org/novyny/onovleni-pravyla-markuvannia-pachok-syharet-shcho-zminyt-sia-ta-chomu-tse-vazhlyvo-dlia-zberezhennia-zdorov-ia/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора