Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє порушення тяги у димо-вентиляційних каналах

Дата: 27.03.2024 13:15
Кількість переглядів: 103

Фото без описуНайбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє порушення тяги у димо-вентиляційних каналах ❗️

 

🟥 У разі неповного згоряння газу та за відсутності тяги виділення чадного газу (СО) йде у приміщення. Він є непомітним для зору та абсолютно невідчутний. Небезпечна для людини концентрація чадного газу у оселі – 0,5%, яка призведе до смерті за 30 хвилин, а 1% вмісту чадного газу — за 2-3 хвилини. 

Відповідно до “Правил безпеки систем газопостачання”, відповідальність за стан димових і вентиляційних каналів покладається на власника.

Перевірку, обслуговування та ремонт ДВК проводить обрана ним спеціалізована організація, яка має дозвіл на відповідні роботи.

 

🟦 Донецькоблгаз під час планово-технічного обслуговування та інших робіт щодо обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання перевіряє не стан димових та вентиляційних каналів, а лише наявність в них тяги. Така перевірка має здійснюватися періодично, аби вберегти споживача від небезпеки.

 

Тому наголошуємо споживачам природного газу на необхідності періодичної перевірки ДВК, аби впевнитись у їх справності. Від правильної роботи ДВК безпосередньо залежить Ваше здоров'я та Ваших близьких.

 

⚠️ Якщо під час користування газовими приладами Ви відчули запах газу — терміново телефонуйте до аварійної служби Донецькоблгазу за телефоном 104. 

Аварійно-диспетчерська служба працює цілодобово та без вихідних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора