Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

П’ятиповерховий будинок у Краматорську планують відремонтувати до кінця 2025 року

Дата: 05.04.2024 18:30
Кількість переглядів: 163

Фото без описуФото без описуП’ятиповерховий будинок у Краматорську планують відремонтувати до кінця 2025 року

 

 

У Краматорську по вулиці Ярослава Мудрого, 54 найближчим часом розпочнуться будівельні роботи. Житловий будинок планують відремонтувати до кінця наступного року.

 

Його пошкодило вибуховою хвилею 18 березня 2022 року внаслідок російського обстрілу. На той час було повідомлено про 5 загиблих та 25 поранених цивільних.

 

Наразі будинок є непридатним для життя – пошкоджено стіни, дах, вікна, двері, але натомість комісія, яка проводила оцінку будівлі, визнала її придатною для відновлення.

 

Таким чином у березні цього року Управління житлово-комунального господарства Краматорської міської ради провело тендер і уклало договір на проведення капітального ремонту багатоповерхівки на суму 62,7 мільйонів гривень.

 

Зараз в будинку проводять підготовчі роботі – встановили паркан, розбирають аварійні конструкції всередині та зовні, демонтують дах та плити, розбирають технічний поверх.

 

Як повідомив журналістам Kramatorsk Post начальник управління інформаційної політики і взаємодії зі ЗМІ Краматорської міськради Ігор Єськов, завдяки тому, що комісія прийняла рішення не демонтувати будинок, його мешканці зможуть податися на програму єВідновлення та отримати гроші на ремонт їх житла.

 

"Мешканці зависли у ситуації, коли будинок непридатний для проживання, але комісією визначений таким, що не потребує демонтажу. Цей будинок вважається придатним для відновлення, але він потребує таких робіт, що проводяться зараз: відновити під'їзди, відновити дах, технічне приміщення, щоб люди могли подаватися на єВідновлення", - зазначив Єськов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора