Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Вимоги до банківського рахунку для зарахування пенсії

Дата: 15.04.2024 13:12
Кількість переглядів: 87

Фото без описуВИМОГИ ДО БАНКІВСЬКОГО РАХУНКУ ДЛЯ ЗАРАХУВАННЯ ПЕНСІЇ

 

🔰Відповідно до законодавства пенсія виплачується через відділення АТ «Укрпошта» або через банк. Спосіб виплати пенсіонер обирає самостійно.

📎 Повний перелік уповноважених банків, через які здійснюється виплата пенсій та грошової допомоги, дивіться тут 👉 https://t1p.de/8qga7

 ℹ Отримувачі пенсій, які набули статусу внутрішньо переміщених осіб до 24.02.2022, одержують виплати виключно через рахунки АТ «Ощадбанк». Існують певні вимоги до банківського рахунку для зарахування пенсії:

🔹 рахунок має бути відкритим в одному з уповноважених банків;

🔸 поточний рахунок відкривається саме для зарахування пенсійних та інших соціальних виплат;

🔹 має бути активним (діючим).

❗У заяві про призначення/перерахунок пенсії (якщо обрано спосіб виплати через банк) номер рахунку вказується в міжнародному форматі IBAN, який складається з 29 цифр та літер.

💳 Міжнародний номер банківського рахунку можна дізнатися в мобільному додатку банку або ж безпосередньо у відділенні банківської установи

. ✅ У разі зміни банківських реквізитів чи банку пенсіонеру необхідно повідомити про це орган Пенсійного фонду для своєчасного отримання пенсії. Надати необхідну інформацію можна дистанційно — за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України

https://portal.pfu.gov.ua. Інструкцію, як змінити виплатні реквізити на вебпорталі, можна переглянути за посиланням 👉 https://tinyurl.com/2ujx36y2.

👉 Як перевести пенсію з поштового відділення до банківської установи онлайн ➡ http://tinyurl.com/2hw794kx, https://tinyurl.com/2m5pb4e6.

❓Що робити, якщо закінчився термін дії банківської картки, — дивіться за посиланням 👉 https://tinyurl.com/4djk53t4.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора