Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Вшанували пам'ять хвилиною мовчання біля Пам'ятного знаку ліквідаторам Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2024 11:08
Кількість переглядів: 35

Фото без описуФото без описуФото без описуУ ніч на 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний вибух із викидом радіоактивних речовин.

 

Близько 200 тисяч людей було евакуйовано з зони забруднення.

До Дня пам’яті Чорнобильської трагедії містяни Миколаївської громади прийшли до Пам'ятного знаку,щоб вшанувати пам’ять покладанням квітів жертвам Чорнобильської трагедії.

У заході взяли участь керівництво громади, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та члени їх сімей,представники освіти,культури, громадськість.

26 квітня 1986 року Україна пережила смертоносну аварію на Чорнобильській АЕС. Відтоді цей весняний день для всього світу став втіленням скорботи за жертвами трагедії. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля й сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів наших співвітчизників. Щороку ми згадуємо і сумуємо за героями, які віддали власні життя заради майбутніх поколінь. Вічна і світла їм пам’ять!

"Безмежна шана і доземний уклін вам, ліквідатори аварії, які живуть поряд з нами. Навряд чи колись ви забудете ті лихі дні посеред весняного квіту. Щиро бажаю вам, вашим рідним і близьким здоров’я, щастя, сімейного затишку, добробуту й мирного неба над головою!Ми вистояли в часи Чорнобильської катастрофи. Ми вистоїмо зараз, попри ядерні загрози з боку країни -агресора."-сказав заступник начальника Миколаївської міської військової адміністрації Володимир Проскунін

Присутні вшанували пам'ять хвилиною мовчання....


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора