Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Великдень-величне свято,яке символізує відродження,воскресіння та перемогу світла над темрявою

Дата: 03.05.2024 12:59
Кількість переглядів: 29

Фото без опису❗️До уваги мешканців Миколаївської громади!

 

Великдень-величне свято,яке символізує відродження,воскресіння та перемогу світла над темрявою.  Свято  завжди було в особливій пошані для українців.

Нам вкотре доводиться відзначати  Пасху й Воскресіння Христове в надзвичайних умовах.

Враховуючи рекомендації Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області, з метою запобігання травматизму (загибелі) населення вибухо-небезпечними предметами, враховуючи умови безпекової складової, 10 квітня 2024 року  місцевою Комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Миколаївської  військової адміністрації було прийнято ряд  рішень щодо організації безпеки громадян на святкові дні.

В зв'язку з тим,що відповідні підрозділи, внаслідок великого завантаження,  не мали можливості відпрацювати  місцевість, протокольним рішенням Миколаївської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.04.2024 року:

Обмежити відвідування громадянами кладовищ, місць поховань напередодні та у День святкування Великодня, у поминальні дні на території Миколаївської міської територіальної громади, крім випадків коли відбувається поховання за умови попереднього погодження з ДСНС України у Донецькій області.

На території Донецької області діє комендантська година. Так в період з 04 травня 2024 року до 05 травня 2024 року комендантська година розпочнеться, як зазвичай  з 21 години 00 хвилин і триватиме до 05 години 00 хвилин.

Релігійним установам запропоновано організувати проведення святкових пасхальних богослужінь, враховуючи цю обставину.

Розклад богослужінь в кожній релігійній установі свій.

Крім того, під час богослужіння обов'язковим  є дотримання вимог безпеки під час повітряної тривоги з використанням захисних споруд та укриттів.

Рекомендовано уникати великого скупчення народу в храмах та на прилеглій території,задля безпеки населення.

В Україні це свято є офіційним вихідним днем і,за законом, наступний понеділок теж. Однак через дію воєнного стану додаткові вихідні на Великдень в Україні скасовуються і понеділок 6 травня буде звичайним робочим днем.

Бережіть себе. І мирних вам свят!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора