Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Алгоритм дій місцевих органів виконавчої влади

Дата: 05.06.2024 14:14
Кількість переглядів: 81

Фото без описуMuколаївська міська рада:
АЛГОРИТМ ДІЙ
місцевих органів виконавчої влади (органів місцевого самоврядування),

 

аграріїв у разі виникнення надзвичайної ситуації, пов'язаної з масовим пошкодженням та загибеллю посівів сільськогосподарських культур

Нормативна база

Відповідно до Національного класифікатору ДК 019:2010 «Класифікатор надзвичайних ситуацій», прийнятого та наданого чинності наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11.10.2010 № 457, надзвичайну ситуацію, пов'язану з масовим пошкодженням та загибеллю посівів сільськогосподарських культур, може бути класифіковано як НС природного характеру, метеорологічні НС температурні, код 20324 НС, пов'язана з масовим пошкодженням і загибеллю посівів, незібраним урожаєм, унаслідок заморозків.

Згідно наказу Міністерства внутрішніх справ України від 06.08.2018 № 658 «Про затвердження Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 серпня 2018 р. за № 969/32421, вищевказана надзвичайна ситуація має: код ознаки 2.8 (Масове пошкодження та загибель посівів сільськогосподарських культур, незібраного врожаю (травостою) внаслідок небезпечних природних гідрометеорологічних явищ (сильна злива, дуже сильний або тривалий дощ, крупний град, сильний снігопад, сильний мороз, заморозки, сильна спека, сильна пилова буря, суховій, повінь, паводок, сель тощо) не менше ніж 1000 га); порогове значення показника оцінки від 60% площ посіву сільськогосподарських культур об'єднаної територіальної громади, від 30% району Автономної Республіки Крим, області (від 10% для Автономної Республіки Крим або області).

Відповідно до пункту 2 Порядку класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями (далі Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2004 р. № 368, залежно від обсягів заподіяних наслідків, технічних і матеріальних ресурсів, необхідних для їх ліквідації, надзвичайна ситуація класифікується як державного, регіонального, місцевого або об'єктового рівня з урахуванням критеріїв згідно пункту 3 цього Порядку.

Відповідно до пункту 11 Порядку рішення стосовно класифікації надзвичайної ситуації за рівнем (визначення рівня надзвичайної ситуації)
приймається: місцевими комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій;

Друзі, отримали від НЕК Укренерго ліміти на електропостачання на 5 червня з 00:00 до 24:00.

Виділених лімітів вистачить на забезпечення 80% від потреби Донецької області. Тому впродовж всієї доби діятимуть графіки стабілізаційних відключень.

Якщо споживання зросте, можливе введення екстрених відключень. Щоб цього не допусти, кожен з нас має зменшити використання світла.

Як? Відключити кондиціонер або принаймні збільшити обрану температуру, щоб він споживав менше електрики. Помити посуд руками, а не в посудомийці. Оптимізувати прання. Зберігати в термосі гарячу воду на чай, щоб не гріти її знову. Витягати з розеток прибори, які не використовуються, бо в «сплячому режимі» вони теж «зʼїдають» електроенергію… Такі прості кроки – величезна допомога енергосистемі!

#СтабілізаційніВідключення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора