Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Керівникам установ, організацій, підприємств усіх форм власності

Дата: 02.04.2019 10:31
Кількість переглядів: 483

Шановні підприємці та жителі Миколаївської громади! Нагадуємо, що з 18 березня по 18 травня 2019 року на території громади оголошено двомісячник з благоустрою згідно рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради № 48 від 14.03.2019 року.

Просимо Вас прийняти активну участь в прибиранні своїх закріплених та прилеглих територій!

Керівникам установ, організацій, підприємств усіх форм власності:

  • Забезпечити проведення прибирання, очищення від сміття тротуарів, площ, подвір’їв, газонів і прилеглих територій до підприємств, установ, організацій, будинків та ін. споруд.
  • Не допускати накопичення будівельного сміття на міських територіях, будівельних майданчиках та прилеглих до них територіях, забезпечувати виконання заходів з запобігання пилоутворення на територіях об’єктів, не допускати відкачування та виливання води на проїжджу частину вулиць, на тротуари, у водойми.
  • Укладати договори на вивезення твердих побутових відходів із підприємствами, що мають відповідальні ліцензії та спецтехніку на виконання робіт по вивозу ТПВ. Дані підприємства зобов’язані розробити схеми маршрутів, влаштувати контейнерні майданчики, розробити графіки вивозу сміття та прибирання майданчиків. Роботи з вивезення твердих побутових відходів можуть здійснюватись і за окремими заявками.
  • Забезпечувати розміщення контейнерів, урн для збору сміття та твердих побутових відходів у спеціально визначених місцях, утримання їх в належному санітарно-технічному стані, згідно з санітарними нормами і правилами.

Мешканцям громади:

  • Забезпечити належне утримання та благоустрій території прилеглої до присадибної ділянки.
  • Дотримуватися   вимог Законів та  інших нормативно-правових актів у сфері поводження з відходами;
  • Вносити  в  установленому  порядку  плату за користування послугами з вивезення побутових відходів;
  • Виконувати інші обов’язки, передбачені законами, щодо запобігання забрудненню навколишнього природного середовища відходами.

У разі недотримання даного рішення виконкому буде складатися протокол про адміністративне правопорушення по ст. 152 КУпАП «Порушення  держаних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою території населених пунктів».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора