Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

ПОВІДОМЛЕННЯ НА САЙТІ

Дата: 15.05.2020 13:50
Кількість переглядів: 433

           До виконавчого комітету Миколаївської міської ради Слов’янського району Донецької області надійшов лист від Донецької обласної державної адміністрації з приводу отримання  листів від штабу  Операції об’єднаних сил щодо фактів продажу  суб’єктами господарської діяльності алкогольних  напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України.

          На цей час діє Розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 115 від 27.03.2015 «Про встановлення заборони щодо продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв»  (із змінами) на період проведення операції об’єднаних сил на території Донецької області.

         Однак не всі суб’єкти господарювання дотримуються виконання цього розпорядження та продовжують здійснювати продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв військовослужбовцям чим порушують законодавство.

         Слід зазначити, що продаж алкогольних напоїв військовослужбовцям під час виконання ними службових обов’язків може створити напружену соціально-психологічну ситуацію серед мешканців області та призвести до травматизму та загибелі як серед військовослужбовців, так і серед цивільного населення.

       Такі порушення в сфері торгівлі підпадають під відповідальність згідно законодавства з накладенням штрафних санкцій у відношенні підприємців які порушили діюче законодавство, або адміністративну та кримінальну відповідальність, якщо з цих причин трапились нещасні випадки чи порушення законів України.  

         Просимо Вас дотримуватися вищевказаного розпорядження голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації та рекомендуємо розмістити у торгових об’єктах, які реалізують алкогольні напої, інформаційне повідомлення стосовно заборони продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива військовослужбовцям Збройних Сил України.

      Для надання інформації, про порушення законодавства в сфері продажу алкогольних     напоїв військовослужбовцям, до правоохоронних органів необхідна ваша допомога, а саме де, в яких торгових точках міста та старостатів таке відбувається. 

      По всім виявленим порушенням просимо надавати інформацію в письмовій формі, або за телефоном (06262) 4-24-56 до виконавчого комітету Миколаївської міської ради за адресою: м. Миколаївка, пл. Енергетиків, 2/14.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора