Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Миколаївський міський голова Олександр Гадяцький та секретар міської ради Інна Пересічна зустрілись з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС.

Дата: 15.12.2020 08:53
Кількість переглядів: 606

Фото без опису14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що трапилася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофагу над зруйнованим в результаті вибуху четвертого енергоблоку ЧАЕС.

З нагоди свята Миколаївський міський голова Олександр Гадяцький  та секретар міської ради Інна Пересічна зустрілись з ліквідаторами аварії на ЧАЕС.  В ході зустрічі ліквідатори поділились спогадами та окреслили проблеми, з якими стикаються сьогодні. Поіменно згадали всіх полеглих ліквідаторів нашої громади та хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять загиблих під час аварії на Чорнобильській АЕС та ліквідаторів, які не дожили до цього дня.

В рамках заходу відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи та меморіальних дошок.

 

На жаль, у зв’язку з карантинними заходами, в цьому році гідно відзначити цей день, а саме традиційними урочистими заходами з мешканцями громади, неможливо. Але ми не маємо права забувати самопожертву, відвагу та мужність тих, хто врятував світ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора