Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Викликати рятувальників в один клік. ДСНС Донеччини презентувала власний мобільний додаток

Дата: 03.02.2021 15:46
Кількість переглядів: 670

Через безкоштовний додаток “101 – Донецька область” можна зробити екстрений виклик, просто повідомити про надзвичайну подію або дізнатися більше про першу домедичну допомогу.

            Додаток адаптований для людей з особливими потребами: з німотою, глухотою тощо. Якщо такі особливості є, це треба вказати при реєстрації. Також необхідно ввести своє ім’я, прізвище, місто та номер телефону. На цей номер приходить СМС з кодом для підтвердження реєстрації. 

            Якщо натиснути “екстрений виклик”, диспетчер отримає повідомлення за 3 секунди. Місцезнаходження того, кому потрібна допомога, встановлять автоматично. Користуватися цією опцією, підкреслюють розробники, варто лише в життєво небезпечних ситуаціях. За хибний виклик  передбачений штраф від 51 до 119 гривень.

 

            Також є розділ “Повідомити про подію” з розділами “Пожежа”, “Швидка допомога”, “Газова служба”, “ДТП”. Там можна коротко описати подію та додати фото. 

            У розділі “Зворотній зв’язок” можна звернутися до співробітників пожежно-рятувальної частини свого міста, а у розділі “Абетка безпеки”  — прочитати про домедичну допомогу, що робити в разі стихійного лиха чи іншої небезпечної ситуації. 

 

            Завантажити додаток для телефонів з операційною системою Андроїд можна у Play маркет та AppStore.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора