Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Проєкти у рамках програми «Велике будівництво»-2021 вже на Донеччині

Дата: 05.04.2021 09:18
Кількість переглядів: 346

Фото без описуДонецька область вже розпочала реалізацію низки проєктів у рамках президентської програми «Велике будівництво»-2021. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську сьогодні, 2 квітня.

Донецька область планує реалізовувати 34 проєкти в рамках президентської програми. 29 з цих проєктів мають соціальну спрямованість (це школи, дитсадки, медичні заклади, спортивні об’єкти), 5 – це проєкти економічного розвитку. Більшість із запланованого має бути завершена до кінця цього року (21 проєкт), решта (13)  - у 2022 році.

«На низці з них  роботи вже розпочаті. Нарешті розпочато будівництво закладеного приблизно три тижні тому нового насіннєво-селекційного центру у Лимані. Це дасть нам змогу відновити ліси Донеччини… У цьому році плануємо завершити його будівництво з урахуванням надходження шведського обладнання»,  -  сказав голова Донецької ОДА.

Також у рамках  програми «Велике будівництво» буде побудовано сміттєперевантажувальну  станцію на території Добропільського району, тривають роботи у школі в Авдіївці, у цьому році буде завершено будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу з басейном «H2O-Classic» у Краматорську та реконструкцію басейну «Нептун» у Маріуполі.

«Велике будівництво» — національний проєкт, спрямований на масштабну розбудову якісної інфраструктури України. Нагадаємо, у 2020 році на Донеччині було капітально відремонтовано школи у Красногорівці, Селидовому, Сіверську, Нікольському та Желанному,  дитячі садочки відкрито у Бахмуті («Кріпиш», «Гусельки» та «Кульбабка»), Маріуполі («Юний моряк») та  у Краматорську («Зернятко»).   Щодо спортивних об’єктів, то у рамках проєкту «Велике будівництво» три з них були побудовані «з нуля» -  це стадіон у Волновасі,  спортивний комплекс та крите футбольне поле у Краматорську, ще два об’єкти реконструювали -  стадіони у Селидовому та Слов’янську.  Проведено ремонти низки автомобільних доріг та мостів. Відновлюються та модернізуються  приймальні відділення в лікарнях Донецької області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора