Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Проблема безпритульних собак в Миколаївській громаді вирішена гуманним шляхом

Дата: 11.06.2021 10:17
Кількість переглядів: 758

Фото без описуПоняття "безпритульна тварина".

Безпритульні тварини – домашні тварини, що залишилися без догляду людини або утворили напіввільні угруповання, здатні розмножуватися поза контролем людини. Це суха вікіпедія.

За цими словами ховається дійсно трагедія. Трагедія нашого суспільства, коли людина жорстоко  викидає на вулицю тварину, якій перед цим давала ім’я, годувала та ніжно гладила.
Ладно, це вже сталося і ми повинні разом виходити з такої складної ситуації.
У 2021 році виконавчим комітетом Миколаївської міської ради було укладено договір № 87 від 13.04.2021 на виконання послуги з відлову тварин, а саме: стерилізація, чіпування, вакцинація.

У червні місяці на території Миколаївської міської територіальної громади працює ветеринарна служба, яка здійснює послуги з відлову та тимчасового утримання тварин на час проведення заходів зі стерилізації, чіпування та вакцинації із подальшим поверненням чотирьохлапих до звичної сфери проживання.

Працівники ветеринарної служби всі кваліфіковані лікарі, а, головне,  добрі люди, бо на таку роботу тільки потрібно йти людям з душею. Ми розмовляли з ними і були приємно вражені з якою теплотою вони говорять про тварин! Але це вже лірика. Так от, в м.Миколаївка проходить перший етап  цієї процедури. Спочатку виявили  місця знаходження безпритульних тварин, а вже потім їх відловили та помістили в чисті доглянуті клітки. Їжою ці тваринки були теж забезпечені в повній мірі. Догляд був відмінний. Після проведеної процедури  стерилізації, чіпування та вакцинації собаки почувають себе добре. Виловлених тварин після ветеринарних процедур повернули на вулицю до звичної сфери проживання. До речі, подивіться на фотографії цих четверолапих. Можливо комусь з вас потрібен додому гарний вірний друг, сторож і просто собака, яка за вашу доброту буде служити вірою ще довгі роки. А, собаки, кажуть, самі вірні друзі!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора