Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Жителька Слов'янська стала жертвою телефонних шахраїв - поліція нагадує про обережність

Дата: 15.06.2021 10:30
Кількість переглядів: 544

Фото без описуВтративши пильність 65 – річна жінка позбулася 30 тисяч гривень. Докладніше про нюанси шахрайської схеми та як вберегтися від дій аферистів читайте далі.

В поліцію Слов'янська звернулася місцева жителька і повідомила про те, що її ошукали телефонні шахраї. Жінка розповіла, що отримала дзвінок від «банку». Під час розмови з працівником банку заявницю запевнили, що її рахунок атакують шахраї і щоб захиститися від них вона повинна перерахувати всі кошти з цього рахунку.
 
Їй запропонували поповнити номери мобільних рахунків та пообіцяли, що ці гроші будуть їй повернуті. Номери телефонів для переказів потерпілій надіслали аферисти. Всього жінка перерахувала 30 тисяч гривень – зі своєї банківської карти та картки свого чоловіка.
 
Вже потім, розповідаючи поліцейському, як все відбувалося, жінка й сама не розуміла, як могла перерахувати гроші, коли неодноразово чула поліцейські застереження про шахрайські схеми та раніше не вірила подібним телефонним дзвінкам.
 
Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».
 
Що робити:
 
- ніколи нікому не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS-повідомлені. Працівник банку не має права з’ясовувати або уточнювати особисті дані клієнта;
- зателефонуйте на номер банку та з’ясуйте чи дійсно відбувалася атака на вашу картку та чи потрібно її перевипустити. Зазвичай телефонний номер банку пишуть на зворотній стороні карти;
-  якщо є підозри, що з вашим картковим рахунком намагаються вчинити шахрайські дії та заблокуйте картку.
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора