Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

ГРОМАДСЬКІ РАДНИКИ – У КОЖНУ ГРОМАДУ

Дата: 12.04.2019 15:31
Кількість переглядів: 487

 «Громадські радники – це допоміжна ланка правової допомоги на найпервиннішому рівні. Завдання громадських радників – підказати мешканцям своєї громади з чого почати вирішення їхніх питань, куди саме звертатися за професійною правовою допомогою. Громадські радники не мають бути дипломованими юристами, а володіти базовими правовими знаннями. Вони можуть стати амбасадорами системи безоплатної правової допомоги у себе в громаді, консультуючи та надаючи доступ до інших сервісів», – зазначає директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Ініціатива побудови мережі громадських радників та їх відповідне навчання впроваджується в Україні Міжнародним фондом «Відродження» спільно з Координаційним центром з надання правової допомоги, Мережею правового розвитку та ВБО «Українська фундація правової допомоги».

Для активних членів територіальних громад, які пройшли конкурсний відбір, проводиться спеціалізоване навчання з кваліфікованими тренерами з основ прав людини, адвокації та комунікації, практик ефективного діалогу, бюджетування та питань безпеки в громаді тощо.

Програма навчання складається з трьох модулів, за підсумками проходження яких учасники отримують свідоцтво. Для всіх бажаючих детальна інформація за посиланням: https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%BD%D0%BA%D0%B0 та за телефоном: 0 800 213 103

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора