Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Що треба знати мешканцям Миколаївської ТГ про нові правила реєстрації.

Дата: 18.04.2019 11:11
Кількість переглядів: 1089

Фото без описуЗгідно з законом про зміни, громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом 30 календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати його. При цьому під час реєстрації на новому місці можна одночасно знятися з реєстрації на старому.

 

Документи для реєстрації:

– заява;

– документ, до якого вносяться відомості про місце проживання;
– квитанція про сплату адміністративного збору;
– документи, що підтверджують право на проживання в житлі, перебування або взяття на облік у спеціалізованій соціальній установі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту, проходження служби у військовій частині, адреса яких зазначається під час реєстрації. Згода власника житла, якщо Ви бажаєте зареєструватись не в своєму житлі;
– військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку);

- будинкова книга, з адреси з якої знімається з реєстрації. 

Ціна:
у разі звернення особи протягом встановленого цим Законом строку — у розмірі 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати (на 01.01.2017р це 13,60 грн.);
– у разі звернення з порушенням строку — у розмірі 0,0255 розміру мінімальної заробітної плати (на 01.01.2017р це 40,80 грн.).

   Якщо місце проживання реєструється одночасно зі зняттям з попереднього місця проживання, то адміністративний збір стягується лише за одну адміністративну послугу та зараховується до місцевого бюджету за новим місцем проживання.

 

Реєстрація місця проживання дитини.

         Слід пом’ятати, що батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання  новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

         У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).      
 Фото без опису  

 

 

Чи обов’язково особисто подавати документи для реєстрації чи зняття з реєстрації місця проживання

 

Щодо реєстрації місця проживання.

Частинами 2 та 9 ст.6 Закону, пунктами 6 та 8 Правил реєстрації місця проживання передбачені випадки, коли особисто подавати документи до органу реєстрації не обов’язково і це може зробити інша особа.

Так, у разі якщо особа не може самостійно звернутися до органу реєстрації – це може зробити її законний представник (батьки дитини, опікуни чи піклувальники) або представник на підставі нотаріальної довіреності.  Крім того, особа може не йти особисто подавати документи до органу реєстрації, а доручити це відповідному співробітнику «ЖЕКу» або «ОСББ» за місцем свого проживання (посадовій особі виконавців послуг з управління багатоквартирного будинку (гуртожитку), об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу, управителя багатоквартирного будинку) на підставі нотаріальної довіреності.


 

Щодо зняття з реєстрації.


Ч.1 ст.6, ч.2 ст.7 Закону, пп. 4, 24 Правил передбачають, що реєстрація місця проживання за заявою особи може бути здійснена з одночасним зняттям з реєстрації попереднього місця проживання. Іншими словами, у разі «прописки» за новою адресою не потрібно попередньо окремо подавати документи про «виписку» зі старої адреси.

Фото без опису

 

 

Чи потрібно міняти документи, якщо проживаєш на вулиці, яку перейменовано?

      Це питання досить складне з юридичної точки зору. Що стосується змін назв. В першу чергу, необхідно акцентувати увагу на тому, що внесення відповідних коректив до паспортів громадян України є необмежним в часі. І як свідчить практика, дані корективи вносяться за необхідності, зокрема, під час заміни паспортів з різних причин, наприклад, під час вклеювання фотокартки при досягненні відповідного віку, чи 25, чи 45 років, під час реєстрації нового місця проживання, або зняття з реєстрації місця проживання. Тобто всі паспорти фізичних осіб, в яких відсутній штамп реєстрації місця проживання вже з новою, перейменованою адресою є чинними і юридичної сили не втрачають. Однак громадянин України може за власною ініціативою звернутися до уповноважених органів і провести таку перереєстрацію.

Отримання довідки №13 для оформлення ID паспорта

Для отримання довідки №13 Вам необхідно:

  1. Паспорт (в разі втрати паспорта подається свідоцтво про народження  та  документ з фотокарткою, який посвідчує особу або копія паспорта).
  2. Будинкова книга (за наявності).

    Для осіб які вперше отримують паспорт:

1.Свідоцтво про народження;

2.Паспорт одного з батьків з ким прописаний;

3.  Будинкова книга (за наявності).

 

 

Маєте можливість заздалегідь отримати  консультацію

      Якщо ви бажаєте змінити реєстрацію місця проживання, при цьому зекономити час який витрачається на очікування в черзі  для отримання консультації, то ця послуга для Вас!
Маєте можливість заздалегідь в зручний для Вас час отримати консультацію стосовно необхідних документів.

Для цього   зателефонуйте 380626423292

Відділ реєстрації місця проживання знаходиться за адресою:

                   84180 м.Миколаївка, вул. 50-річчя Слов’янської ТЕС, буд.29

каб. 211-212 (2-поверх) ЦНАП

Часи прийому громадян:

Понеділок, вівторок, середа, четвер, п’ятниця- з 8.00 до 16.00

Перерва на обід з 12-00 до 12-45

 

Понеділок, вівторок, середа-

прийом документів з питання реєстрації/зняття з реєстрації;

 

Четвер - прийом фахівців з соціальної роботи Малинівського та Рай-Олександрівського старостатів, обробка прийнятих документів;

 

П’ятниця –видача довідки(додаток 13), внесення інформації до Реєстру ОТГ, зміна назви вулиці, консультації, обробка документів, підготовка та здача звітів;

 

Вихідні дні -- субота, неділя, святкові та неробочі дні.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора