Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Про недопущення отруєння бджіл

Дата: 13.05.2019 15:46
Кількість переглядів: 563

З метою недопущення випадків отруєння та загибелі бджіл в результаті обробки посівів сільськогосподарських рослин пестицидами при проведенні весняно-польових робіт  Виконавчий комітет Миколаївської міської ради Слов’янського району Донецької області повідомляє що згідно статті 37 Закону України «Про бджільництво» фізичні та  юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин,  зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації (радіо, місцева газета, телебачення та інші засоби інформації) попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ.

При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату. Указують час ізоляції бджіл. Обробки проводять у період відсутності льоту бджіл у ранкові або вечірні години.

        Не застосовувати засоби захисту рослин, стимулятори  їх росту, мінеральні добрива, інші препарати, що можуть призвести до фізичного знищення бджіл під час медозбору. (ст. 30 Закону України «Про дбжільництво»)

        Відповідно до статті 38 Закону України «Про бджільництво», статті 20 Закону України «Про пестициди і агрохімікати» порушення  законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну  відповідальність згідно з чинним законодавством.

       Доводимо до Вашого відома, що організація «Гранд Експерт» представила ресурс www.grand.expert, завдяки якому  у фізичних та юридичних осіб є можливість миттєво і безкоштовно оповістити бджолярів про планову обробку рослин засобами захисту.

      У бджолярів з’явиться можливість своєчасного вживання  заходів  з  уникнення контакту бджіл з отруйними речовинами.

      Сповіщення приходять у вигляді SMS–повідомлень бджолярам в радіусі 10 км від Ваших оброблюваних ділянок. Інформація про планову хімічну обробку, що вказується Вами на сайті, відповідно до законодавства України автоматично дублюється в друкованому вигляді в щоденному «Всеукраїнському бюлетені планових хімічних обробок рослин».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора