Нове впровадження в меню шкільного харчування
Шановні батьки , в новому навчальному році відбудуться зміни в шкільному харчуванні для учнів закладів загальної середньої освіти Миколаївської міської ОТГ. Всі школи долучаються до проекту «Нове шкільне харчування» автором якого є кулінарний експерт, шеф – кухар Євген Клопотенко. Він визначив , що шкільне харчування – це частина освітнього процесу , який впливає на виховання молодого покоління , наголосив на необхідності створення основ для розвитку культури здорового харчування в Україні, починаючи зі шкіл , з метою сприяти змінам у ставленні до культури харчування на національному рівні.
Євген Клопотенко розробив новий збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах. Він отримав висновок державної санітарно – епідеміологічної експертизи від Держслужби України з питань безпеки харчових продуктів, що дозволяє впроваджувати ці рецепти у школах. З збірника , нами були вибрані найцікавіші страви : улюблений дітьми бургер та , з зовсім не знайомими назвами: кебаб з сиром, нагетси курячі, полента, товчанка , салат з запеченої капусти , салат з червоної капусти з соусом, салат з буряком, картоплею та квашеною капустою, фалафель, курка по – італійськи, бігос з гречкою, пшоняна каша зі сметаною та картоплею, курка, тушкована в соусі, запіканка пшоняна з гарбузом, гуляш з вареної яловичини, бефстроганов з вареної яловичини, картопляний гратен, манний пудінг , які урізноманітнили меню шкільного харчування. Нові назви страв допоможуть розширити світогляд учнів. Наша мета довести на практиці , що можна харчуватись водночас корисно і смачно.
Дуже сподіваємось , що нові страви прийдуться до смаку школярам.
Ласкаво просимо до шкільних їдальнь.
Для повного перегляду збірника: http://cultfood.info/