Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

До уваги перевізників та пільгових категорій громадян!

Дата: 12.09.2019 08:16
Кількість переглядів: 597

ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ

 

Згідно з чинним законодавством правом пільгового проїзду користуються: Учасники бойових дій:

  • Безплатний проїзд автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання (п. 7 ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»),
  • Безплатний проїзд один раз на два роки (туди і назад) міжміським автомобільним транспортом або проїзд один раз на рік (туди і назад) з 50-процентною знижкою (п. 17 ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»).

Особи з інвалідністю внаслідок_ війни:

  • Безплатний проїзд автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від вдстані та місця проживання (п. 7 ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»).
  • 50-процентна знижкою вартості проїзду без обмеження кількості поїздок міжміським автомобільним транспортом з 1 жовтня по 15 травня (п. 21 ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії іх соціального захисту»).

Особа, яка супроводжує_ особу з інвалідністю внаслідок війни І групи (не більше одного супроводжуючого):

  • Безплатний проїзд автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання (п. 7 ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»),
  • 50-процентна знижка вартості проїзду один раз на рік (туди і назад) міжміським автомобільним транспортом (п. 21 ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»),
  • 50-процентна знижкою вартості проїзду без обмеження кількості поїздок міжміським автомобільним транспортом з 1 жовтня по 15 травня (п. 21 ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»).

Особи з інвалідністю внаслідок війни І, П групи:

Безплатний проїзд один раз на рік (туди і назад) міжміським автомобільним транспортом (п. 21 ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»).

Особи з інвалідністю_внаслідок війни Ш групи:

Безплатний проїзд один раз на два роки (туди і назад) міжміським автомобільним транспортом або проїзд один раз на рік (туди і назад) з 50-процентною знижкою вартості проїзду (п. 21 ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»).

Учасники війни:

Рішення Конституційного Суду України від 18 грудня 2018 року № 12-р/2018 у справі за конституційним поданням 50 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) пункту 9 розділу 1 Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76-УШ (справа про соціальний захист ветеранів війни та членів їхніх сімей)

Діти віком до 6 років:

Безплатний проїзд по території України (пп. 7 п. 159 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 р. №176).

Особи з інвалідністю, діти – з інвалідністю:

Особи з інвалідністю І та П групи, діти з інвалідністю та особи, які супроводжують осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю (не більше однієї особи, яка супроводжуе особу з інвалідністю І групи або дитину з інвалідністю), мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім таксі) за наявності посвідчення чи довідки, зазначених у цьому Законі, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі. Особи 3 інвалідністю, діти з інвалідністю та особи, які супроводжують осіб з інвалідністю першої групи або дітей з інвалідністю (не більше однієї особи, яка супроводжує особу з інвалідністю або дитину з інвалідністю), мають право на 50-відсоткову знижку вартості проїзду на внутрішніх лініях (маршрутах) повітряного, залізничного, річкового та автомобільного транспорту в період з 1 жовтня по 15 травня.

Пільгове перевезення осіб з інваідністю здійснюють усі підприємства транспорту незалежно від форми власності та підпорядкування відповдно до Закону України «Про транспорт» Звуження змісту та обсягу права осіб з інвалідністю на пільговий проїзд транспортом не допускається.

Порядок транспортного обслуговування осіб з інвалідністю та дітей з інваідністю на пільгових умовах визначається нормативно-правовими актами, що регламентують правила користування громадянами повітряним, заізничним, річковим, автомобільним та міським електричним транспортом.

(ст. 38-1 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»).

Діти з багатодітних сімей:

Безплатний проїзд автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання (п. 4 ч. 7 ст.13 Закону України «Про охорону дитинства»).

Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 1 категорії:

Безплатний проїзд один раз на рік до будь-якого пункту України і назад автомобільним транспортом (п. 19 ст. 20 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»).

Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. 2 категорії:

50-процентна знижка вартості проїзду один раз на рік до будь-якого пункту України і назад автомобільним транспортом (п. 4 ст. 21 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»).

Пенсіонери за віком:

Безплатний проїзд на приміських маршрутах (п. 1 постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 р. № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування»).

Військовослужбовці:

Безплатний проїзд автомобільним транспортом у відрядження; у відпустку в межах України; при переведенні на нове місце проходження військової служби або у зв`язку з передислокацією військової частини; до місця проживання, обраного при звільненні з військової служби в межах України (п. 1 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх смей»).

Військовослужбовці строкової ійськової служби:

Безплатний проїзд всіма видами транспорту загального користування приміського та міжміського сполучення (п. 2 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей»).

Військовослужбовці, які стали особами з інвалідністю внаслідок бойових дій, учасники _ бойових _дій__ та_ прирівняні до них особи, а_ також батьки військовослужбовців, які загинули чи померли безвісти під час _проходження вйськової служби.

  • Безплатний проїзд автобусами приміських маршрутів (ч. 4 ст. 14 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей»),
  • 50-відсоткова знижка при користуванні міжміським автомобільним транспортом (ч. 4 ст. 14 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей»).

Ветерани військової служби, ветерани_ органів_внутрішніх справ і особи. прирівняні до них (ветерани податкової міліції, ветерани пожежної охорони, ветерани Державної кримінально-виконавчої служби _України, ветерани служби _цивільного захисту, ветерани Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації:

Безплатний проїзд автомобільним транспортом загального користування в сільської місцевості, а також автобусами приміських маршрутів у межах України (п. 11 ст. 6 Закону України «Про статус ветеранів віськової служби, ветеранів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист»).

Вдови (вдівці) померлих (загиблих) ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і осіб, прирівняних до них:

Безплатний проїзд автомобі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора