Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Шановні земляки, відважні сини українського народу!

Дата: 13.10.2019 23:21
Кількість переглядів: 822

Фото без описуВід щирого серця вітаю Вас зі святом мужності і патріотизму – Днем захисника України!

 

День захисника України – свято, яке уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії від українського козацтва до героїв сьогодення – Героїв Небесної Сотні, захисників незалежності і територіальної цілісності України.

 

Це – одне з найбільших державних свят, свято нескорених. Бо попри всі негаразди дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів.

 

День захисника України призначено на церковне свято Покрови Пресвятої Богородиці. На Запорозькій Січі це свято було одним з найголовніших. Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом.

 

Нинішній український воїн, який захищає українську державність – спадкоємець нескорених, - тих, хто боронив кордони й безпеку своєї землі впродовж століть, часто в неймовірно складних умовах відсутності державності та атак значно сильніших  ворогів.

 

Неймовірний сплеск патріотизму спостерігається сьогодні в Україні. Ще ніколи ми так не пишалися нашою національною символікою, своїм українським громадянством. Україна – країна патріотів. Немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній українській землі. І зараз ми як ніколи це розуміємо!

 

 Сьогодні все свідоме українство, всі ті хто вважає себе не тільки народом, а в першу чергу величною українською нацією, віддає данину шани і поваги тим, хто інтереси України, її державності поклали вище за власне життя, добробут і благополуччя своїх рідних і близьких.

 

У цей величний день ми просимо Пресвяту Богородицю взяти під своє покровительство усіх захисників України, подарувати їм гарну долю, міцне здоров’я, довголіття, а найважливіше – можливість виконувати свій обов’язок у мирній та процвітаючій Україні. У спільній молитві нині просимо прозріння, віри, єдності і злагоди для всього українського народу.

 

У цей святковий день від душі бажаю добра, щастя, злагоди і благополуччя кожній родині. Здоров’я і довголіття ветеранам, успішної служби солдатам і офіцерам. Нехай це свято відважних і патріотичних людей завжди буде мирним і радісним!

 

Слава Україні!

 

З повагою,

Олена Цикунова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора