Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО РЕЄСТРАЦІЮ СМЕРТІ?

Дата: 21.10.2019 10:14
Кількість переглядів: 724

Фото без описуДержавна реєстрація смерті проводиться виконавчим комітетом на підставі документа встановленої форми про смерть, який видається закладом охорони здоров'я чи судово-медичною установою (лікарні, поліклініки, судово-медичні установи тощо).

 

Державна реєстрація проводиться:

- за останнім місцем реєстрації проживання померлого;

- за місцем настання смерті чи виявлення трупа.

 

З заявою про реєстрацію смерті можуть звернутись родичі померлого, представники органу опіки та піклування, працівники житлово-експлуатаційних організацій, адміністрації закладу охорони здоров'я, де настала смерть, та інші особи.

 

Виконавчий комітет при реєстрації смерті вилучає паспорт або паспортний документ померлого, а також його військово-облікові документи і проставляє в них відповідний штамп про смерть власника.

 

Після проведення реєстрації смерті виконавчий комітет Миколаївської міської ради видає відповідне свідоцтво та довідку для отримання допомоги на поховання.

 

Отже, необхідні документи для реєстрації смерті:

- лікарське свідоцтво про смерть;

- паспорт померлої людини;

- паспорт заявника (паспорт вважається недійсним у випадках: не вчасного вклеювання фотокартки при досягненні громадянином 25- та 45- річного віку; коли він не був обміняний на новий у зв’язку зі зміною прізвища, імені та по батькові; встановлення розбіжностей у записах (невідповідність записів, зроблених у паспорті, записам в інших документах); непридатності для подальшого використання;  припинення громадянства особи; коли паспорт знайдено, а замість нього видано новий; пошкодження).

 

Чи стягується плата за реєстрацію смерті ?

 

Свідоцтво про смерть вам повинні видати в день звернення абсолютно безкоштовно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора