Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Шановні мешканці громади!

Дата: 22.01.2020 08:22
Кількість переглядів: 1096

Фото без опису

 

 

 

Щиро вітаю усіх з великим державним святом – Днем Соборності України!

 

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.

 

Це свято нагадує нам, що Україна неподільна, що не існує окремої Східної і Західної України, що у нас єдина держава, а ми – її єдиний народ! Головний урок Злуки – це усвідомлення того, що тільки в єдності сила і перемога.

 

Останні роки соборність наших земель знову перетворилася на справжню національну ідею. Вона заволоділа умами практично всіх без винятку громадян України та зробилася найголовнішою цінністю в усіх її областях. Десятки тисяч воїнів, сотні тисяч волонтерів, мільйони громадян піднялися на захист єдності й територіальної цілісності України. Сьогодні, як ніколи, ми відчуваємо потребу у єднанні і живемо єдиним прагненням - відстояти право жити у незалежній європейській державі – Україна, де цінують людську гідність, демократичні права і свободи.

 

Успіх побудови демократичної та міцної держави ґрунтується на наших спільних зусиллях на дотриманні принципів незалежності, на усвідомленні власної відповідальності за майбутнє усього українського народу. Віримо, що територіальна цілісність України, за яку віддали життя тисячі незламних борців в різні часи і продовжують сьогодні відстоювати наші бійці, залишиться непорушною. Єдність і свобода роблять нас гідними нащадками наших славних предків. То ж давайте збережемо цей скарб.

 

Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети - процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу. Сердечно бажаю всім міцного здоров’я, щастя, добра, миру і віри в майбутнє.

 

У єдності сила народу! Боже, нам єдності дай. З Днем Соборності України!

 

 

З повагою,

Олена Цикунова                                                      

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора