Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Міжнародний день дитячої книги

Дата: 02.04.2020 10:38
Кількість переглядів: 799

Фото без описуЩороку в день народження відомого датського казкаря Ганса Крістіана Андерсена (1805–1875) відзначається Міжнародний день дитячої книги.

 

Згадайте своє дитинство. З яким передчуттям чогось казкового ви знімали з полиці чергову книжку і занурювалися в читання, не чуючи і не бачачи нічого навколо. Дитячі книги це цілий світ, все найцікавіше і загадкове в світі дітей - це з дитячих книжок. Але так було не завжди. Поняття дитячої книги з'явилося в кінці 16 століття. Справа в тому, що до цього ті деякі діти, які вміли читати, читали ті ж книги, що і дорослі. У 19 столітті громадськість визнала, що дітям потрібні свої власні книги і з цього моменту почався розквіт дитячої літератури. Дитяча література дуже подобалася і дорослим, так як відрізнялася живою мовою, бурхливою фантазією і гумором. Самим великим казкарем всіх часів визнаний Ганс Крістіан Андерсен, в день народження якого 2 квітня по рішенню Міжнародної ради з дитячої книги відзначається Міжнародний день дитячої книги.

 

Неможливо переоцінити роль дитячої книги у житті дитини. Її малюнки, захоплюючі сюжети і, звичайно, голос рідної і люблячої людини, який захоплююче читав вечорами перед сном, залишаються в пам'яті на все життя. Для кожного з нас, безумовно, спочатку це були народні казки з простим, але, як виявилося потім, дуже мудрим і повчальним сюжетом. Погодьтеся, без змістовної, хвилюючої дитячої книги, жити було б нецікаво, вона є нашим першим другом, вчить співпереживати, жаліти ближніх і, звичайно, щиро любити.

 

Дитячі книжки - енциклопедія всього цікавого, радісного і важливого, що тільки буває в світі. Сьогоднішнє свято – додатковий привід почитати дитині на ніч, «підкинути» йому гарну книгу, а може, і самим перечитати улюблені з малих років книжки. Або навіть заповнити прогалини минулого і, нарешті, прочитати те, що колись пропустили ...

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь