Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Шановні мешканці громади!

Дата: 26.04.2020 10:10
Кількість переглядів: 915

Фото без описуТридцять чотири роки тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа, якій судилося стати незагойною раною для всього людства. Страшна ядерна аварія забрала життя і здоров’я тисяч наших співвітчизників, спричинила тяжкі екологічні наслідки, відізвалася болем та стражданнями у багатьох родинах.

 

Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців нашої громади. Не шкодуючи себе, ризикуючи власним життям, вони захистили світ від радіаційного лиха. Багато з учасників ліквідації, на жаль, уже відійшли у вічність. Світла пам’ять усім, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до цього дня.

 

День вшанування Вашого подвигу – це ще одна нагода низько вклонитися усім ліквідаторам страшної трагедії, усім, хто ціною власного життя подарував нам сьогоднішній день. Минають роки, але не минає біль від втрати наших героїв-ліквідаторів. Досі від наслідків тієї техногенної катастрофи потерпають мільйони громадян. Слово «Чорнобиль» для всієї планети Земля стало синонімом ядерної смертельної стихії. Зараз важко уявити, скільки зусиль довелося докласти, аби захистити світ від жахливої катастрофи.

 

Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів і не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь. Будьмо ж гідними їх, згадаймо поіменно загиблих, шануймо усіх, хто сьогодні поряд з нами.

 

Від щирого серця бажаю учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та постраждалим від її наслідків, їх родинам злагоди й щастя, міцного здоров’я та успіхів. Нехай ваше життя буде довгим, без негараздів і хвороб.

 

Нехай ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку.

 

 

 

З повагою,

Олена Цикунова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора