Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 05.06.2020 15:03
Кількість переглядів: 1334

ПРОТОКОЛ № 21

засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної

безпеки та надзвичайних ситуацій

 

м. Краматорськ                                                   “05      06      2020 року

 

Головував: голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації – голова обласної комісії з питань ТЕБ та НС Кириленко Павло Олександрович.

 

Присутні: члени Комісії (за списком), запрошені (за окремим списком).

 

І. Щодо етапів послаблення протиепідемічних заходів та епідемічної ситуації в м. Слов’янськ.

 

(Колесник В.В., Гончаренко В.І., Кирилюк В.О., Філашкін В.С., Клюшников Д.Г.)

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 3 червня 2020 року № 435 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392» внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України              від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» (із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 29 травня 2020 року № 424) (далі – Постанова).

Постановою установлено, що:

У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збирається позачергово та приймає рішення про скасування послаблення деяких протиепідемічних заходів виходячи з результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Обов’язковій самоізоляції підлягають особи, які досягли 60-річного віку, крім державних службовців і працівників державних органів та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України та депутатів місцевих рад, суддів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, учасників та осіб, залучених до організації та проведення спортивних заходів, навчально-тренувального процесу, представників професійних спортивних клубів, а також осіб, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, які:

- провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, у сферах інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах, оборонній промисловості;

- надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я;

- є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;

- включені до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;

- є об’єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.

Підставами для обсервації особи є:

перетин державного кордону особою (крім осіб, які є працівниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей, водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад, учасників зовнішнього незалежного оцінювання разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою);

перетин особою контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та           м. Севастополя та виїзду з них (крім співробітників Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста, співробітників акредитованих в Україні дипломатичних місій, зокрема тих, які проводять моніторинг ситуації та доставку гуманітарної допомоги населенню, що проживає на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, учасників зовнішнього незалежного оцінювання разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою).

у регіонах, в яких встановлено карантин, застосовуються протиепідемічні заходи, що визначаються цією постановою, а також заходи, що додатково встановлені органами державної влади та органами місцевого самоврядування в межах компетенції;

заходи, запроваджені актами законодавства в процесі реалізації карантину на період, визначений постановою Кабінету Міністрів України             від 11 березня 2020 року № 211, продовжують діяти на період, встановлений Постановою;

Головним державним санітарним лікарем України розробляються та затверджуються протиепідемічні заходи, які визначають особливості провадження діяльності суб’єктами господарювання на період карантину.

 

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України від 05 червня 2020 року у Донецькій області за останні 7 днів показник 1 (інцидентність) складає 0,84; показник 2 (завантаженість ліжок) складає 2,20; показник                             3 (охоплення тестуванням) складає 10,95 на 100 тис. населення, що не відповідає вимогам п. 4 Постанови щодо послаблення протиепідемічних заходів.

У той же час протягом поточного тижня значно ускладнилась епідситуація щодо коронавірусної інфекції у м. Слов’янськ. Всього у місті зареєстровано 38 підтверджених випадки захворювання на COVID-19, показник 35,5 на 100 тис. населення, в тому числі за останні 7 днів виявлено 32 випадки (84,2% всіх зареєстрованих у місті випадків, інцидентність 4,3 на 100 тис. населення на добу). За попередніми даними епідеміологічного розслідування захворіли 3 працівника ТОВ «ПКФ Енерготехсервіс» та контактні особи.

 

За результатами доповідей, з урахуванням обговорення та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» і рішень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Комісією вирішено:

 

  1. Відтермінувати запровадження послаблення протиепідемічних заходів, введення яких було передбачено пунктом 4 Постанови з 01, 05 червня               2020 року до підтвердження відповідності кількісних показників області встановленим ознакам: інцидентності, завантаженісті ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, середньої кількості тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу протягом останніх семи днів.

 

  1. Структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним органам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, райдержадміністраціям, військово-цивільним адміністраціям, виконавчим органам міських рад, рад об’єднаних територіальних громад, підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності в межах повноважень забезпечити:
    1. Виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня            2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» (із змінами, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 29 травня 2020 року № 424, від 3 червня 2020 року № 435).
    2. Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, у тому числі через засоби масової інформації, щодо положень постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» (із змінами, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 29 травня 2020 року № 424, від 3 червня 2020 року № 435) та епідемічної ситуації в області.
  2. З метою недопущення розповсюдження захворюваності на COVID-19, тимчасово припинити регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні, а також перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) з м. Слов’янськ до покращення епідеміологічної ситуації, крім випадків здійснення транзитних перевезень пасажирів, з забороною посадки пасажирів на території                                м. Слов’янськ.

 

  1. Тимчасово припинити заїзд на територію автостанцій                         м. Слов’янськ автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанцій квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення, до покращення епідеміологічної ситуації.

 

  1. Контроль залишаю за собою.

 

 

 

Голова облдержадміністрації,

керівник обласної військово-

цивільної адміністрації –

голова Комісії                                                                          П.О. Кириленко

 

 

 

Секретар Комісії                                                                      О.О. Овчаренко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора