Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Шановні мешканці громади!

Дата: 02.07.2020 14:52
Кількість переглядів: 1111

Фото без описуУ ці літні дні на початку липня ми відзначаємо шосту річницю звільнення громади від проросійських окупантів. 2014 рік розділив наше життя на «до» та «після», 6 років минуло відтоді, як в вщухли розриви снарядів та полум’я пожеж, але не згасає пам’ять про героїчний подвиг наших військових, які на собі відчули пекельний тягар агресії. Завдяки успішним діям військовослужбовців 4 липня 2014 року наше місто повернулось під контроль української влади.

 

Мир і лад прийшли на скалічені вулиці та площі після майже трьох місяців окупації, під час якої від обстрілів загинули десятки мирних мешканців, зазнали руйнувань будинки, а без даху над головою залишилися чимало містян.

 

Війна увиразнила не лише зло, а й доброту і жертовність нашого народу. Ми на власні очі побачили мужність тисяч чоловіків, які без вагань кинулися на захист країни від ворога. Ви, славні наші воїни, по-новому відкрили для всіх нас значення відваги, відданості й честі. Того пекельного 2014 року ми стали справжньою єдиною сім’єю підтримували один одного і боролися разом. Давайте цю єдність не зруйнуємо.

 

Сьогодні ми вшановуємо мужніх визволителів і відважних мирних жителів громади, які загинули під час бойових дій – справжніх патріотів України, наших співвітчизників та запрошуємо всіх бажаючих долучитись до ознайомлення з експозицією щодо трагічних подій 2014 року, яка знаходиться за адресою: вулиця Січових стільців 35 (Бібліотека-центр екологічного виховання ім. Героя України О. Г. Лелечнка)

 

Нам разом будувати нову європейську державу, захищати цінності свободи й гідності, можливість бути господарями своєї незалежної країни. Поступово ми відновлюємо наш край, події 6-річної давнини стають історією, але пам’ять народна не зітреться ніколи. Вона нагадуватиме про те, що наша сила — в єдності і згуртованості, в непохитній вірі в щасливе майбутнє суверенної Української держави. Нехай же на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!

Бажаю всім нам мудрості та єдності, віри та терпіння, миру і Перемоги!

Слава Україні! Слава її героям!

 

 

З повагою,

Олена Цикунова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора