Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

ВІДДІЛ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МИКОЛАЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ

Дата: 11.11.2020 16:48
Кількість переглядів: 607

До відома благодійних організацій, волонтерів, підприємців

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 № 287 «Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення» (далі - Постанова № 287) запроваджено функціонування інформаційної платформи «Допомога поруч» для визначення та задоволення потреб вразливих верств населення в період карантину, встановленого Урядом у зв’язку з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-2019, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

 

На виконання пункту 7 Постанови № 287 у Донецькій області при Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації за номером телефону (099)7249981 діє «гаряча» телефонна, лінія «Допомога поруч».

Інформацію стосовно функціонування «гарячої» лінії розміщено на офіційному сайті облдержадміністрації, у голосовому повідомленні офіційної «гарячої» лінії облдержадміністрації (0-800-507-506), на офіційних інтернет-ресурсах Департаменту та у засобах масової інформації.

 

Інформація щодо потреби вразливих категорій населення області та звіт про надання допомоги щоденно розміщуються на сайті https://dopomoga.msp.gov.ua.

 

Облдержадміністрацією, в межах можливості, забезпечено задоволення частини виявленої потреби у допомозі, але не вся виявлена потреба у наданні допомоги задоволена.

 

З метою задоволення виявленої потреби у допомозі вразливим категоріям громадян області просимо благодійні організації, волонтерів, соціально відповідальний бізнес залучитись до надання натуральної допомоги.

 

Разом з тим, просимо недержавні організації та установи взяти участь в наданні допомоги вразливим верствам населення, у тому числі одержувачам гуманітарної допомоги. Інформація щодо надходження гуманітарної допомоги та її отримувачів розміщується на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики України (www.msp.Rov.ua) в розділі «Гуманітарна допомога».

 

Додатково повідомляємо, що з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України та надання в період карантину всебічної допомоги вразливим верствам населення наказом Міністерства соціальної політики України від 06 серпня 2020 № 560 затверджено Методичні рекомендації щодо забезпечення піклуванням осіб, які не мають можливості забезпечення піклування про них у період самоізоляції іншими особами, яким, зокрема, визначено алгоритм дій при отриманні звернення про надання допомоги, категорії осіб, яким така допомога надається першочергово, перелік заходів для осіб, які потребують допомоги, та строки її надання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора