Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Шановні мешканці громади!

Дата: 08.12.2020 15:36
Кількість переглядів: 422

 

Фото без описуУ зимовий період льодовий покрив приваблює поціновувачів зимової риболовлі та, звичайно ж, дітей. Проте, завжди варто пам’ятати про правила поведінки на льоду. Адже порушення цих правил або ж їхнє ігнорування може призвести до трагічних наслідків.

 

Саме тому, аби попередити подібного роду надзвичайні ситуації нагадуємо вам про основні правила поведінки на льоду:

 

1. Лід повинен бути не менше 5-7 см, при цьому він повинен бути прозорим і чистим, якщо лід має каламутний або молочний колір – він небезпечний.

2. Необхідно пересуватися по льоду повільно і плавно, ковзаючи, не намагайтеся перевіряти його міцність биттям ноги, а візьміть краще довгу палицю.

3. Не підходьте до затоплених дерев або до інших предметів, що вмерзли в лід - в цих місцях лід дуже тонкий.

4. Радимо рибалкам не виходити по одному на перший лід, краще всього бути утрьох або хоча б вдвох (відстань один від одного 3-5 метрів).

5. Речі, що ви взяли з собою на риболовлю повинні бути легкі і зручні в перенесенні, щоб у випадку потрапляння під лід можна швидко їх позбутися.

6. Обов’язково візьміть із собою спеціальний рятувальний комплект для зимової рибалки, або хоча б міцну мотузку. Помістіть їх в легкодоступному місці.

І, звичайно ж, не потрібно вживати спиртні напої, стрибати по льоду, виходити на риболовлю в несприятливі погодні умови.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь