Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Сертифікація педагогічних працівників

Дата: 25.01.2021 10:09
Кількість переглядів: 343

Фото без опису

15 січня Управлінням Державної служби якості освіти у Донецькій області проведено інформаційний брифінг «Сертифікація-2021. Питання та відповіді». Вчителі початкових класів області отримали корисну інформацію про особливості проведення сертифікації педагогічних працівників у 2021 році від представників Державної служби якості освіти України, Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації, Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти, Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Реєстрація триватиме до 31 січня 2021 року включно ? https://cutt.ly/wjPFsU6

Відповідно до статті 51 Закону України «Про освіту», пунктів 5,7 Положення про сертифікацію педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року № 1190, наказу Міністерства освіти і науки України від 26.12.2019 № 1634 «Про деякі питання проведення сертифікації в 2020 році» у поточному році здійснюється сертифікація учителів початкових класів.

Метою проведення сертифікації є виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Педагогічні працівники беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі.

Корисна інформація

1. Зареєструватися для участі у сертифікації педагогічних працівників можна на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти за посиланням: http://testportal.gov.ua

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р. № 1094 «Про внесення змін до Положення про сертифікацію педагогічних працівників»

3. Роз‘яснення Міністерства освіти і науки щодо встановлення надбавки до заробітної плати вчителям, які успішно пройшли сертифікацію у 2019 році. Детальніше тут: ua/ua/news/vchiteli

4. Розпочав роботу Реєстр сертифікатів педагогічних працівників, які успішно пройшли сертифікацію. Для перевірки наявності сертифіката в Реєстрі, на веб-сайті ЄДЕБО треба сформувати запит, зазначивши прізвище, ім‘я, по батькові вчителя та номер сертифіката. Детальніше тут: https://info.edbo.gov.ua

 

Матеріали інформаційного брифінгу:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=dCLQ-pgPJsU&feature=youtu.be


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора