Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

РНБО розробляє Стратегію енергетичної безпеки України

Дата: 16.02.2021 18:39
Кількість переглядів: 588

Фото без описуУ РНБО є чітке розуміння, в який спосіб потрібно відбудовувати енергетичну незалежність України.  Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Платіжка» 15 лютого.  

Під час виступу Олексій Данілов зазначив, що внаслідок російської агресії та тимчасової окупації частини Донецької та Луганської областей, Україна втратила «75% вугілля, яке добувалося на тих копальнях, які зараз є окупованими».

Секретар РНБО України також нагадав, що незадовго до окупації Криму РФ на півострові «були потужні інвестиції стосовно вишок, які починали працювати на узбережжі Чорного моря».  Через окупацію нині неможливо розраховувати на енергоносії на тимчасово окупованих територіях. 

«Але у нас є чітке розуміння,  в який спосіб ми сьогодні відбудовуємо нашу енергетичну незалежність. І звертаючи увагу на те, що Російська Федерація ніколи не припиняла свої агресивні дії по відношенню до України, ми розробляємо свою стратегію стосовно того, щоб бути максимально незалежними й спроможними впоратися з тими завданнями, які сьогодні існують», - заявив Олексій Данілов.

Він зауважив, що на сьогодні РНБО відпрацьовує Стратегію енергетичної безпеки, яка до 14 березня має бути закінчена.  Секретар РНБО України додав, що документ буде публічно презентований для українського суспільства.

Під час розробки Стратегії енергетичної безпеки особливу увагу приділяється об’єднанню з європейською енергетичною системою. «Одним з головних чинників, на яких ми наполягаємо, є об’єднання з європейською енергетичною системою», - сказав Олексій Данілов, додавши, що це сприятиме остаточному усуненню залежності від країни-агресора.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора