Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Збережи первоцвіти

Дата: 17.03.2021 15:03
Кількість переглядів: 546

Фото без описуЩороку у весняний період триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, в тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення.

З метою охорони та збереження рідкісних видів ранньоквітучих рослин, що знаходяться під загрозою знищення, а також рослин, занесених до Червоної книги України, Державна екологічна інспекція у Донецькій області повідомляє про посилення державного контролю у галузі збереження рідкісних та червонокнижних рослин, відповідно до доручення Державної екологічної інспекції України № 22 від 08 лютого 2021 року, вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», та «Про червону книгу України», керуючись Положенням про Державну екологічну інспекцію України, затвердженим Постановою Кабінетом Міністрів України від 19 квітня 2017 року №275.

Згідно з чинним законодавством, незаконний збір і реалізація рідкісних, занесених до Червоної книги України ранньоквітучих рослин, та порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів рослинного світу чи без такої (статті 881 та 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

        На території Миколаївської міської територіальної громади освітні заклади проінформовані щодо посилення заходів охорони та збереження рідкісних видів ранньоквітучих рідкісних рослин, занесених до Червоної книги України. Також, в закладах заплановані та проводяться заходи щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства та збереження рідкісних видів ранньоквітучих рослин.

Звертаємося до всіх мешканців Миколаївської міської територіальної громади з проханням проявити свою екологічну свідомість та закликаємо відмовитись від збирання та торгівлі ранньоквітучими весняними рослинами.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора