Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Службою у справах дітей Миколаївки проведено рейд щодо перевірки належних умов для проживання дітей

Дата: 22.03.2021 08:07
Кількість переглядів: 1237

Діяльність Служби у справах дітей Миколаївської міської ради базується на захисті прав та інтересів дітей. Проведення профілактичних рейдів – це одна з форм роботи, метою якої є запобігання випадкам загрози життю та здоров’ю дітей, профілактика дитячої безпритульності та бездоглядності, виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та надання їм захисту та підтримки.

18 березня 2021 року спеціалістом Служби у справах дітей, інспектором (фахівцем із соціальної роботи), дільничним офіцером поліції Слов’янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області проведено рейд у місті Миколаївка.

Під час проведення рейду обстежено умови проживання у 7 сім’ях, де виховується 16 дітей. З батьками дітей проведено профілактичні бесіди щодо створення належних умов для проживання дітей та недопустимості вживання спиртних напоїв.

Чотирьох батьків попереджено про адміністративну відповідальність. Проведено профілактичну роботу з матір’ю та дитиною щодо недопустимості пропусків занять.

Також виявлено три сім’ї, в якій виховується 6 малолітніх дітей, матері яких не створюють належних умов для виховання та проживання дітей, ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Батькам роз’яснено законодавство України щодо виконання ними батьківських обов’язків та цільового використання державних допомог.

Служба у справах дітей звертається до всіх мешканців Миколаївської територіальної громади: коли трапляються випадки порушення прав дитини, негайно повідомляйте про такі випадки органу місцевого самоврядування – представникам Миколаївської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора