Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Всеукраїнська Енергетична Асамблея

Дата: 29.03.2021 09:15
Кількість переглядів: 436

Фото без описуЗа підсумками робочої поїздки на Слов’янську ТЕС ПАТ «Донбасенерго» 23.03.2021 Голова Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї Іван Плачков висловив таку думку: «Теплова генерація в Україні – важлива складова енергобезпеки України та соціального захисту десятків тисяч людей – енергетиків, членів їхніх родин, мешканців міст-супутників. Тому держава має створити умови для її розвитку».

Під час відвідання станції він ознайомився з ходом ремонту енергоблоку ст. №7, поспілкувався з персоналом, побував на об’єктах соціальної сфери в місті енергетиків Миколаївка.

Досвідчений енергетик оцінив високий технічний та організаційний рівень виконання ремонтних робіт персоналом ПАТ «Донбасенерго» з чітким дотриманням графіку.

Керівники ПАТ «Донбасенерго» розповіли про соціальні проекти. Компанія збудувала новий сучасний спортивний комплекс «ЕНЕРГЕТИК», який відвідують працівники Слов’янської ТЕС їх родини та мешканці м. Миколаївка. В спорткомплексі збудовано/реконструйовано басейн, тренажерні зали, зали для групових занять, тощо.

Також у місті збудовано/реконструйовано сучасний готель «ЗОРЯ», який відповідає всім європейським нормам за комфортом.

Серед проблемних питань, під час зустрічі, наголошувалося на незадовільному фінансовому стані галузі, що, зокрема, ускладнює проведення повноцінних ремонтних кампаній на ТЕС, робіт з модернізації та реконструкції, подальшого розвитку соціальної сфери.

Сторони погодилися, що головна причина полягає у невирішені нагальних питань забезпечення оптимальної моделі ринку електричної енергії.

Іван Плачков зазначив, що в електроенергетичному комплексі України є все для того, щоб надійно та в повному обсязі без імпорту з закордону забезпечувати споживачів електричною енергією. Державі необхідно визначити пріоритети та зрозуміти, що знищуючи теплову генерацію сьогодні, ми допомагаємо іншим країнам розвивати власну енергетику.

Окрему подяку він висловив Голові правління ПАТ «Донбасенерго» Едуарду Бондаренку, комерційному директору ПАТ «Донбасенерго» Олегу Ларіонову, технічному директору ПАТ «Донбасенерго» Віктору Руппі, директору Слов’янської ТЕС Валерію Черепію, раднику технічного директора Сергію Попову, а також всьому технічному, експлуатаційному та ремонтному персоналу Слов’янської ТЕС за височайшу відповідальність, організованість та професіоналізм.

https://www.facebook.com/puuea/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора