Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Донеччина приєднується до висадки дерев у рамках «Озеленення планети»

Дата: 29.03.2021 16:18
Кількість переглядів: 569

Фото без описуВисадити 1 мільйон дерев за 1 день у 100 країнах світу – таку мету ставить собі український екологічний проєкт “Озеленення планети”, з представниками якого обговорили сьогодні деталі цьогорічної акції, яка має відбутися 10 квітня.

Загалом програма «Озеленення планети» покликана відновити екосистеми України та світу. До неї вже долучилися 53 українські дипломати, які мають намір втілити проєкт у країнах, де вони працюють, а для нас на Донеччині він має особливе значення, адже екосистема регіону потерпає від великих промислових підприємств та бойових дій.

Саме тому Донецька область бере  активну участь у цій акції, розповів на своїй сторінці у Facebook Павло Кириленко:

«За минулий рік наша область стала лідером в Україні за кількістю місць, де висаджені нові дерева.

Це не єдині наші зусилля у цьому напрямку: нещодавно ми заклали перший камінь майбутнього лісового насіннєво-селекційного центру, який буде збудовано у Лимані. Завдяки йому зможемо відновлювати ліси посадковими матеріалами з покращеними спадковими властивостями, стійкими до зміни клімату.

Так ми зможемо повністю відновити лісові насадження на Донеччині і навіть допомогти у цій справі сусіднім областям.

Радий, що є добровольці, готові працювати над захистом довкілля, і що ці добровольці мають підтримку від держави. Однак роботи у цьому напрямку ще дуже багато. І мусимо її виконати якнайшвидше, адже кожне покоління має прагнути до того, щоб залишити дітям чистішу країну, аніж отримали від батьків.»

 

https://nikolaevka24.com/donechchina-priyednuyetsya-do-visadki-derev-u-ramkah-ozelenennya-planeti/?fbclid=IwAR1ydonRbnit8FJwQ7xg-dAp62ufYg9T3nvyrAFCg4TURgmyg33orn5wLHg


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора