Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

На порушників дорожнього руху накладено штрафів на суму майже мільйон гривень

Дата: 30.03.2021 16:14
Кількість переглядів: 325

Фото без описуНа порушників дорожнього руху накладено штрафів на суму майже мільйон гривень

 Тільки з нетверезих водіїв стягується більше пів мільйона гривень. Всього з початку року на території обслуговування поліцейські Слов'янська припинили понад 300 фактів порушення правил дорожнього руху.

 За вказаний період поліцейськими в складі ГРПП, які обслуговують території Миколаївської, Святогірської, Черкаської та Андріївської територіальних громад, було складено 334 протоколи відносно порушників ПДР. Кожний дев’ятий сів за кермо в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Серед нетверезих водіїв, яких виявили правоохоронці, є такі, що за рік не вперше сіли за кермо напідпитку. На одну особу поліцейськими вдруге складено адміністративний протокол, а на 17 – втретє (!). Всі водії відсторонені від права керування транспортними засобами.

Нагадаємо, що в Україні з 17 березня 2021 року посилено відповідальність за порушення ПДР.  

Прийнятим законом було значно актуалізовано відповідальність за кермування у стані алкогольного сп’яніння. Якщо раніше відповідальність за керування у стані алкогольного сп’яніння вперше передбачала штраф  - 10 200 гривень і позбавлення права керування на рік, то тепер таке ж правопорушення вперше тягне за собою штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Якщо особа вдруге протягом року скоює таке правопорушення, то вона мусить заплатити штраф – 34 тисячі гривень, транспортний засіб вилучається на три роки, а також можливе оплатне вилучення транспорту. А якщо особа втретє за рік сідає за кермо в стані алкогольного сп’яніння, то штраф виростає до 51 тисячі гривень, з адміністративним арештом до 15 діб, а також передбачається конфіскація транспортного засобу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора