Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки на кожному з нас

Дата: 07.04.2021 11:45
Кількість переглядів: 317

     Фото без описуСтатистика останнього тижня свідчить, що з підвищенням середньодобової температури, кількість пожеж на відкритих територіях стрімко зросла. Впродовж невеликого проміжку часу сталось 308 пожеж, з яких 251 пов'язана з горінням залишків сухої рослинності. Людський фактор є основним в процесі виникнення такого роду пожеж, це пов'язано з умисним випалюванням населенням рослинності на прилеглих до населених пунктів територіях з метою подальшого використовування їх під заготовку сіна та пасовища з початком робіт на присадибних ділянках та розведенням багать, а також необережністю при використанні джерел відкритого вогню, що в умовах сухої вітряної погоди сприяє займанню сухої рослинності та поширенню пожеж на значні території.

    Зазначені пожежі спричиняють суттєву шкоду рослинному та тваринному світу, знищують родючість грунтів, несуть загрозу життєдіяльності населення і значно погіршують екологічний стан навколишнього середовища через виділення шкідливих продуктів горіння. З іншого боку, гасіння таких пожеж пов'язане з ресурсними витратами пожежних підрозділів ДСНС України та інших протипожежних служб.

     Проблемними питаннями забезпечення пожежної безпеки екосистем залишаються:

 - умисне випалювання залишків сухої рослинності населенням;

   - неосвіченість населення в питаннях шкоди, яка завдається довкілію внаслідок пожеж, а також в питаннях дотримання вимог пожежної безпеки;

   Нагадуємо вам про відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки у лісах (стаття 77. КУПАП), за самовільне випалювання рослинності або її залишків (стаття 77-1 КУпАП) та за знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу (стаття 245 КК України).

Бережіть себе та природу. Дякуємо, що ви з ним!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора