Миколаївська міська територіальна громада

Краматорський район Донецька область

Відновлено виплату одноразової компенсації

Дата: 08.04.2021 13:50
Кількість переглядів: 392

Фото без описуМінсоцполітики підготувало проєкт постанови Кабінету Міністрів України про виплату фізособам-підприємцям (ФОПам) та найманим працівникам одноразової компенсації за карантин в сумі 8 тисяч гривень. Документ направлений на погодження міністерствам і розміщений на сайті Федерації профспілок.

Згідно з документом, зі спецфонду держбюджету у 2021 році на виплати спрямовується 2,9 млрд. грн. Таким чином, гроші зможуть отримати 362,5 тисяч осіб.

Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінсоцполітики. Бюджетні кошти спрямовуються Пенсійному фонду України для виплат застрахованим особам. Перерахування бюджетних коштів здійснюється Мінсоцполітики на окремий рахунок Пенсійного фонду, відкритий в АТ "Ощадбанк".

Також встановлюється, що Пенсійний фонд надсилає Мінсоцполітики заявки на перерахування коштів для виплати по мірі надходження списків на виплату допомоги від Мінцифри.

По 8 тисяч гривень отримають тільки ті ФОПи та наймані працівники підприємств, основний вид економічної діяльності яких відповідає видам, визначеним у Переліку основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи. Цей перелік повинен затвердити Кабінет Міністрів України.

Гроші зможуть отримати у регіоні, де діють додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, пов’язані із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Заявки потрібно подавати протягом 30 днів із дня запровадження на території додаткових заходів.

Як зазначається, програма розрахована на весь 2021 рік. Згідно з документом, гроші зможуть отримати у регіоні, де діють додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи ("червона" зона). Заявки потрібно подавати протягом 30 днів із дня запровадження на території додаткових заходів.

Заява формується та подається через Єдиний державний веб-портал електронних послуг "Портал Дія", у тому числі з використанням мобільного додатку.

У заяві зазначається: прізвище, ім`я, по батькові, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта; адреса реєстрації місця проживання заявника; номер банківського рахунка заявника для виплати допомоги - за стандартом IBAN.

Перевірка інформації здійснюється під час формування та подання заяви на відповідність умовам надання допомоги.

Пенсійний фонд України здійснює перерахування коштів для виплати не пізніше ніж протягом наступного операційного дня.

Нагадаємо, виплата в грудні 2020 року ФОПам і найманим працівникам за 8 тисяч гривень була однією з трьох програм компенсації за карантин. За розрахунками Мінсоцполітики, за одноразовою допомогою могли звернутися 712 тисяч осіб. Однак заявки подали лише 480 тисяч ФОПів і найманих працівників. Основні виплати були проведені наприкінці 2020 року - по 8 тисяч гривень отримали 455 тисяч осіб. На ці цілі з держбюджету витратили 3,6 млрд. гривень. Решта отримали гроші на початку 2021 року.

У березні Верховна Рада України відновила компенсації бізнесу в розмірі 8 000 гривень. Компенсацію отримають ті, кого змусили припинити діяльність на час карантину. Перелік видів діяльності, які потрапляють під виплати, ще має встановити Кабмін. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора